Rafinăria Petrotel, sub sechestrul ANAF

| 29 apr, 18:00

Rafinăria Petrotel Ploieşti, deținută de Lukoil, ar fi sub sechestru. Rafinăria trebuia să-şi repornească, miercuri, instalaţiile oprite pentru o revizie tehnică. Potrivit Digi24, ANAF ar fi pus sechestru asigurator asupra mărfurilor companiei.

Dacă ANAF a pus sechestru pe bunurile Rafinăriei Petrotel Ploieşti, pe antrepozitul fiscal, lucrul acesta ar înseamna că Lukoil nu poate vinde nici benzina şi nici motorina pe care le rafinează. Astfel, pentru a-şi alimenta benzinăriile, trebuie să apeleze la piaţa liberă, iar de acolo va cumpăra combustibil la un preţ mai mare decât cel produs la rafinăria de la Ploieşti.

ANAF nu a vrut să comenteze situaţia de la Lukoil, însă surse din piaţa de energie spun că este vorba despre un sechestru pe antrepozitul fiscal. Inspectorii ANAF verifică toate actele companiei şi vor să vadă modul în care au fost accizate produsele rafinate.

Pe 2 octombrie anul trecut, procurorii au pus sechestru pe rafinărie şi pe stocurile acesteia, compania fiind suspectată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat: 230 de milioane de euro.

Următoarea mişcare a procurorilor a fost să ceară sechestru pentru rezervele de petrol aflate în Portul Constanţa. Era o primă încercare de a recupera presupusa pagubă. Răspunsul a venit imediat. Rafinăria a început procedurile pentru oprirea activităţii. 3.500 de oameni erau în pericol să rămână fără locurile de muncă, lucru pe care premierul Victor Ponta şi ambasada Rusiei l-au declarat inacceptabil.

„În calitate de Ambasador al Federaţiei Ruse sunt foarte îngrijorat de evenimentele desfăşurate în jurul rafinăriei Petrotel, care aparţine companiei petroliere ruseşti Lukoil, precum şi de atmosfera care se creează în legătură cu această situaţie. O preocupare aparte o provoacă faptul că, în cadrul măsurilor de anchetă, s-a dispus ca uzina să oprească producţia, ceea ce a pus în pericol funcţionarea întregului lanţ de producţie al companiei Lukoil din România", spunea Oleg Malginov, ambasadorul Rusiei în România, într-un comunicat de presă.

Din justiţie, dosarul Lukoil s-a mutat în lumea politică şi s-a transformat în scandalul Lukoil. Premierul a făcut apel la înţelepciunea procurorilor să găsească soluţii legale pentru a nu se bloca activitatea rafinăriei.

Lukoil este al treilea mare jucător pe piaţa carburanţilor din ţara noastră. Are peste 300 de benzinării şi aduce câştiguri de peste 700 de milioane de euro pe an pentru statul român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 apr, 20:29
yehudy
este simplu: ponta preotejeaza evazionistii rusi. psd protejeaza parlamentarii corupti.
ce se mai aude de zecile de miliarde de euro pe care urma sa le investesca china, cum trambita ponta?
pont: o propozitie = 2 minciuni

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ