Eugen Teodorovici: Ţinta noastră este să cheltuim lunar 230 milioane de euro prin POS Mediu

| 06 iun, 2013

România îşi propune să cheltuie aproximativ 230 milioane de euro în fiecare lună a acestui an prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, a precizat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care este prezent, joi, la Comitetul de Monitorizare a POS Mediu.

La această reuniune participă şi ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a informat Ministerul Fondurilor Europene.

"POS Mediu este un program strategic pentru dezvoltarea României deoarece investiţiile în infrastructura de mediu au un impact semnificativ asupra nivelului de trai al românilor. Dezvoltarea acestei infrastructuri este susţinută de politica de coeziune a Uniunii Europene, iar pentru efectuarea investiţiilor României i-au fost alocate în actuala perioada de programare, prin intermediul POS Mediu, fonduri în valoare de 4,5 miliarde de euro. Din această sumă, România a atras până în prezent aproximativ 700 milioane de euro, adică 15,46% din finanţările alocate pentru mediu. Ţinta noastră este să cheltuim aproximativ 230 milioane de euro în fiecare lună a acestui an prin POS Mediu, deci este momentul să devenim pragmatici, să punem în practică instrucţiuni care permit plăţi rapide la nivelul contractelor şi să urmărim, pentru fiecare contract în parte, performanţele beneficiarilor şi ale contractorilor", a declarat Eugen Teodorovici.

Până la sfârşitul lunii mai, suma totală atrasă de România din fondurile structurale şi de coeziune a ajuns la peste 2,9 miliarde de euro, în creştere cu 32% faţă de valoarea înregistrată în decembrie 2012, respectiv cu 103% faţă de aprilie 2012.

Rata de absorbţie a fondurilor europene a înregistrat aceleaşi creşteri în intervalele de timp menţionate, ajungând la 15,18% la sfârşitul lunii mai 2013.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent, luni, la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), unul dintre programele presuspendate, alături de POS Transport.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ