EURO 2016: Câţi bani are asiguraţi naţionala de fotbal dacă se califică la turneul final

| 27 mar, 2014

Cele 24 de selecţionate care vor participa la turneul final al Campionatului European de fotbal din anul 2016, găzduit de Franţa, vor primi minimum 8 milioane euro fiecare pentru calificare şi un maximum de 27 milioane, în cazul în care viitoarea campioană va reuşi să câştige toate partidele până la finală.

UEFA a dezvăluit aceste cifre joi, în cadrul Congresului său de la Astana, capitala Kazahstanului, unde Comitetul Executiv al forului continental a aprobat modul de distribuţie a sumei de 301 milioane euro destinată selecţionatelor care vor participa la EURO 2016, primul turneu final european cu 24 de participante.

România va evolua în Grupa F a preliminariilor EURO 2016, alături de selecţionatele Greciei, Ungariei, Finlandei, Irlandei de Nord şi Insulelor Feroe.

În timpul Congresului, UEFA a prezentat şi distribuţia financiară a programului său 'HatTrick IV', în cadrul căruia celor 54 de asociaţii naţionale care formează federaţia europeană le va fi repartizat un total de 600 milioane euro pentru susţinerea activităţii şi investiţiilor pe termen lung în dezvoltarea şi promovarea fotbalului la toate nivelurile.

Programul 'HatTrick', care redistribuie veniturile obţinute la turneele finale ale Campionatului European, a făcut să ajungă la federaţiile naţionale, începând de la crearea sa, în 2003, a peste 1,2 miliarde de euro, bani obţinuţi cu ocazia acestor competiţii.

Conform datelor oferite de UEFA, banii au contribuit la construirea de stadioane şi centre de antrenament pentru selecţionate, la renovarea sediilor administrative precum şi la instalarea a peste 3.000 de miniterenuri în întreaga Europă.

Programul 'HatTrick' a reprezentat, totodată, o susţinere financiară anuală pentru participanţii la competiţiile juvenile, feminine şi de amatori, precum şi la finanţarea Programului de dezvoltare a fotbalului feminin din cadrul UEFA (WEDP) sau alte activităţi legate de fotbal.

Tag-uri: EURO 2016, romania
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ