Europarlamentar român: „Este RUŞINOS să primim numai 1.000 de refugiaţi. Avem 100.000 de locuri pe litoral”

| 11 sep, 23:38

Cristian Preda, afiliat PPE in Parlamentul European, care a votat pentru propunerea Comisiei Europene de insitutire a unor cote obligatorii de refugiaiti, a declarat pentru Mediafax ca ar fi o eroare ca Romania sa fie impotriva curentului european pe aceasta tema. Preda a votat joi pentru rezolutie.

„Cred ca in Romania nu s-a discutat serios despre capacitatile noastre. Mie mi se pare ca e rusinos sa spui ca nu poti primi, o tara de 20 de milioane, decat 1.000 de persoane”, a spus Preda. „Mie mi se pare incredibil. Pe litoral, de pilda, intr-un weekend pot sa mearga 100.000 de oameni, asta aflam de la televizor, si intreaga Romanie nu poate sa primeasca mai mult de 1.000 de persoane? Mie mi se pare ca Victor Ponta isi bate joc cand spune ca Romania nu are decat 1.000 de locuri pentru a primi refugiati”, a declarat europarlamentarul.

Referitor la capacitatea pe care Romania o are de a integra refugiati, indiferent de locurile de cazare dipsponibile, Preda a spus: „Asta este o filosofie inedita, si anume ca, 20 de milioane de oameni nu ar putea integra decat 1.000. Calculati procentul, ce inseamna asta si veti vedea ca este ridicol. Eu zic sa nu ne facem de ras si sa revenim la sentimente mai bune fata de ce se intampla in acest moment si ce se va intampla si in urmatoarele luni. Nu cred ca trebuie sa ne purtam ca un membru anti-european.”

Intrebat daca Romania ar putea sa negocieze aderarea la spatiul Schengen pe fondul crizei refugiatilor din Europa, Cristian Preda este de parere ca Romania poate cere asta doar daca arata ca poate coopera si sustine spatiul Schengen. „Putem cere asta daca aratam ca suntem in stare sa cooperam si daca sustinem Schengen, pentru ca sunt unii in Uniunea Europeana care cer sa se desfiinteze Schengen. Ca sa intram trebuie sa facem ceva, nu putem sa argumentam ca vrem in Schengen, zicand in acelasi timp ca suntem absolut incapabili sa facem ceva. Din pacate, acesta este discursul de la Guvern. Asta merge pentru oameni care nu au simtul ridicolului”, a spus Cristian Preda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 sep, 23:33
Filip
Proiect
“Atunci cand iti este evident ca nu’ti poti atinge scopul nu schimba scopul, ci schimba metodele de actionare!” ~ Confucius

Colaborare cu bani din prima luna! 100-285 € lunar! Iti oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa poti castiga imediat bani, 100 € lunar (part-time) sau 285 € lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe detalii trimite cuvantul PROIECT la adresa de e’mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ