Victor Ponta: România nu trebuie să cadă în xenofobie

| 12 sep, 22:41

Victor Ponta avertizează că ţara noastră nu trebuie "să cadă în xenofobie", referindu-se la criza refugiaţilor din Orientul Mijlociu. Premierul spune că România are o poziţie unitară în această chestiune, datorită colaborării preşedinte - premier - ministru de Interne - ministru de Externe.

Victor Ponta a declarat sâmbătă seară, într-o emisiune la Antena 3, că ideea de impunere a unor cote de refugiați statelor membre nu este "în spiritul UE".

"Avem capacitatea, şi nu e simplu să gestionezi 1.700 de oameni care vin din altă ţară, dar am zis că putem să ne asumăm... mai mult decât atât nu avem acum această posibilitate", a comentat Victor Ponta problema cotelor de refugiaţi care să fie preluaţi de fiecare stat.

"România nu trebuie să cadă în xenofobie. S-a trezit și domnul Băsescu și alții că trebuie să închidem granițele. Eu nu cred asta. (...) Nu sunt de acord cu atitudinea 'să închidem granițele'. Și nu sunt de acord nici cu prostia asta că "trebuie să ne uităm la religie să nu fie musulmani". Acești oameni trebuie văzuți ca oameni de bună credință, care vor să își construiască o nouă viață", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Șeful Executivului a adăugat că, în această chestiune, România "are o poziție coordonată", arătând că sunt implicați în gestionarea situației președintele, premierul, ministrul de Interne și ministrul de Externe.

Potrivit lui, problema imigranților trebuie privită din perspectiva cauzei, și nu a efectelor produse, pentru că altfel vor veni și mai mulți în Europa.

Citeşte şi: Ponta: România nu este de acord cu cote obligatorii în privința migranților

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 sep, 08:45
Tavi
Munca la domiciliu
Sa stii ca in mod paradoxal, tocmai dorinta de a reusi rapid si frica de esec te fac sa stagnezi si sa nu iti atingi scopul. Vei constata ca RABDAREA si PERSEVERENTA sunt un miracol si produc miracole. Cautam colaboratori, castiguri din prima luna, te astept cu un mail “Info” pe adresa: [email protected] sa te convingi. Oferim si solicitam seriozitate. Va oferim curs GRATUIT.
12 sep, 23:23
Filip
Proiect
“Atunci cand iti este evident ca nu’ti poti atinge scopul nu schimba scopul, ci schimba metodele de actionare!” ~ Confucius

Colaborare cu bani din prima luna! 100-285 € lunar! Iti oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa poti castiga imediat bani, 100 € lunar (part-time) sau 285 € lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe detalii trimite cuvantul PROIECT la adresa de e’mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ