Miting de susţinere a refugiaţilor la Cluj

| 12 sep, 17:52

Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă, la un miting de solidaritate cu refugiaţii organizat în centrul oraşului Cluj-Napoca. "Refugiaţii sunt bineveniţi" şi "Xenofobia ucide omenia" sunt mesajele pe care le-au afişat.

Demonstranţii au purtat pancarte cu mesaje în limba engleză, care îndemnau la solidaritate, precum şi steaguri tricolore. 

"Refugiaţii sunt bineveniţi", "Xenofobia ucide omenia", "Români, hai că se poate. Solidaritate" sunt câteva din mesajele transmise de participanţii la miting.

Clujenii adunaţi la manifestare şi-au declarat inclusiv disponibilitatea de a participa efectiv la activităţile organizatorice necesare pentru găzduirea refugiaţilor din România şi chiar să gătească pentru aceştia.

Kai Brand Jacobsen (foto), un norvegian stabilit de mulţi ani la Cluj şi unul dintre organizatorii manifestării, a spus că refugiaţii sunt oameni care nu vor decât să se termine războiul şi să se întoarcă acasă la ei.

"Ne-am adunat la acest miting pentru a arăta că şi la Cluj-Napoca oamenii pot da dovadă de solidaritate cu refugiaţii care vin în Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie să spunem că avem loc, avem resurse umane, putem să îi ajutăm pe cei aflaţi în nevoie. Avem obligaţia morală şi umană de a le oferi adăpost şi hrană acelor oameni  care sunt refugiaţi, nu imigranţi. Majoritatea celor care vin nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, dar acolo e război, şi aşteaptă sprijin pentru ca acest război să se încheie", a afirmat norvegianul.

Mitingul de sâmbătă de la Cluj nu a fost autorizat, fiind organizat prin intermediul reţelelor de socializare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 sep, 23:24
Filip
Proiect
“Atunci cand iti este evident ca nu’ti poti atinge scopul nu schimba scopul, ci schimba metodele de actionare!” ~ Confucius

Colaborare cu bani din prima luna! 100-285 € lunar! Iti oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa poti castiga imediat bani, 100 € lunar (part-time) sau 285 € lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe detalii trimite cuvantul PROIECT la adresa de e’mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ