Traian Băsescu: Odată cu declanșarea crizei refugiaților a uitat toată lumea de Ucraina, dar acolo se agravează

| 11 sep, 22:53

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat viner la postul B1 TV, că lumea a uitat de problema din Ucraina, odată cu criza refugiaților.

"România are peste 3,5 milioane de români în diaspora. Jumate de milion de român sunt aici la granițele țării noastre.

Odată cu declanșarea crizei refugiaților a uitat toată lumea de Ucraina, dar acolo se agravează. România se poate trezi oricând cu 10 mii de ucrainieni care vor să le găsești soluții în România.Și noi ce le zicem, că avem locurile ocupate cu oameni din Africa. Maestru Juncker ne-a informat de unde să luăm refugiații", a spus Băsescu.

Fostul șef al statului mai spune că, în privința cotelor obligatorii de refugiați, se încearcă "bătutul cu pumnul în masă", dar România nu trebuie să accepte.

"Criterul bazat pe PIB, pe populație este absolut ridicol. Mai bine luau ca și criteriu natalitatea. Aici se încearcă bătutul cu pumnul în masă. Nu ne permite constituția să facem strămutări de populație. După ce ai fost 10 ani șef de stat îți intră în sânge să nu mai judeci lucrurile cu inimia, ci cu capu și cu ce știi. Și mie mi-e milă de ei, dar primii sunt românii. Povestea cu solidaritatea...cât de solidari au fost cu noi când ne-am îndeplinit condițiile din tratat? Ai obligația să-ți respecți condiția, dar totuși am cheltuit 2 miliarde de euro ca să ne securizăm frontiera. Polițistul de frontieră român cu siguranță te lasă să treci cu țigări, dar grupuri înfiltrate prin frontiera româniei nu o să lase niciodată", a mai spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ