Europarlamentarul Cristian Buşoi face apel la spitale şi medicii de familie să aplice pe programul de digitalizare din PNRR

| 24 feb, 15:49

 

Europarlamentarul Cristian Buşoi (PNL) a făcut vineri, la Braşov, un apel către directorii de spitale să aplice pe programul de digitalizare din PNRR, care are un buget total de 400 de milioane de euro.

 

 

El a dat asigurări că, spre deosebire de alte axe din domeniul Sănătăţii, unde "competiţia este acerbă", scopul acestuia este ca un număr cât mai mare de unităţi sanitare din ţară să beneficieze de aceşti bani.
Europarlamentarul liberal s-a aflat la Braşov pentru a participa la o întâlnire cu directorii unităţilor medicale, organizată la Consiliul Judeţean, pentru a prezenta oportunităţile de finanţare cu fonduri europene din domeniul Sănătăţii.
"Fac apel către toate unităţile sanitare din judeţul Braşov pentru că pe programul de digitalizare din PNRR vor fi un număr mare de aplicanţi care vor fi selectaţi în final, să depună aplicaţii. Obiectivul minimal pe care trebuie să îl atingem şi pe care ni l-am asumat în relaţia cu Comisia Europeană este de minimum 200 de spitale care să acceseze servicii de digitalizare, aproape jumătate din numărul spitalelor din România. Prin urmare, dacă pe celelalte axe competiţia este mai acerbă şi numărul de obiective este mult mai mic şi posibilităţile de avea cât mai multe spitale sunt mai reduse, aici vorbim, totuşi, de un număr mult mai mare de spitale", a afirmat Buşoi, într-o conferinţă de presă.
Totodată, europarlamentarul a menţionat şi categoria medicilor de familie, care pot accesa fonduri prin PNRR şi vor avea la dispoziţie şi bani prin Programul Operaţional Sănătate (POS)
"În PNRR există un program de dotare pentru cabinetele medicilor de familie şi există deja un număr semnificativ de medici care s-au înscris la Ministerul
Sănătăţii şi urmează ca acesta să deruleze, în sistem centralizat, proceduri de achiziţie pentru diverse echipamente (...). În ce priveşte POS, a fost deja aprobat şi există şi acolo oportunităţi de finanţare pentru ambulatorii şi medici de familie. În acest moment, la MS se construiesc ghidurile, apelurile de proiecte, acestea urmând să fie supuse dezbaterii publice, prin urmare, cei interesaţi vor putea să vină cu îmbunătăţiri sau întrebări de clarificare", a spus Buşoi.
El a menţionat că, în ce priveşte POS, "încă nu s-au stabilit toate detaliile, dar există prevăzuţi bani pentru medicii de familie".

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ