EUROVISION 2014: Românii au votat cu Ungaria

| 11 mai, 2014

Juriul de experţi români de la Eurovision a preferat, global, ţara gazdă, Danemarca, în timp ce persoanele care şi-au exprimat susţinerea prin televot au optat pentru Ungaria.

Voturile individuale ale juriilor şi cele ale telespectatorilor au fost făcute publice de către organizatorii Eurovision, duminică.

Juriul de experţi români, care a votat, alături de alte 36 de jurii din ţările participante, a fost format din Mădălin Voicu, Mirela Fugaru, Mihai Stoica, Călin Geambaşu şi Nicoleta Matei (Nico), notează Agerpres.

Fiecare ţară dintre cele 37 de participante a avut un juriu format din câte cinci specialişti, care au acordat puncte celor 26 de finalişti, clasându-i pe locuri de la 1 la 25 (juriile şi telespectatorii nu pot vota pentru ţara din care sunt). Votul juriului contează în proporţie de 50 la sută, fiind completat de votul telespectatorilor. Şi în cazul televotului, ţările au fost grupate într-un clasament de la 1 la 25. Astfel, global, cele mai multe televoturi ale românilor au mers pentru Ungaria, urmate de cele pentru Austria (câştigătoarea Eurovision de anul acesta).

În viziunea juriului român, cele mai bune trei ţări au fost Danemarca, Suedia şi Germania, iar cele mai slab clasate ţări au fost, în această ordine, Rusia şi Franţa. În viziunea publicului, cea mai slabă ţară a fost Azerbaidjan. Rusia, care a fost huiduită în diferite momente ale show-ului live de la Copenhaga, s-a clasat, conform voturilor publicului român, pe locul cu numărul 16.

Voturile globale ale juriului şi ale telespectatorilor din România au fost reunite de către experţii Eurovision, pentru a se realiza un clasament pe ţară. Astfel, pe primul loc al clasamentului românesc Eurovision se regăseşte Suedia, urmată de Ungaria şi Austria. Pe ultimele locuri se află Polonia, Islanda şi Franţa.

Austria, reprezentată de Conchita Wurst, a câştigat detaşat finala Eurovision 2014, cu 290 de puncte. Diferenţa de punctaj a fost atât de mare între prima ţară clasată şi următoarea, încât Austria a fost anunţată câştigătoare înainte de prezentarea voturilor juriilor din ultimele ţări.

Podiumul Eurovision 2014 arată astfel: Austria (290 puncte), Olanda (238 puncte) şi Suedia (218 puncte). România s-a clasat pe locul al 12-lea, cu 72 de puncte

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ