Evaziune fiscală la cluburi de lux. Patronul Chocolat a fost reţinut. Mesajul omului de afaceri

| 13 noi, 08:21

Procurorii DIICOT continuă ancheta în cazul cluburilor şi restaurantelor de lux din Capitală, acuzate de evaziune fiscală. Azi-noapte au fost reţinuţi Tudor Constantinescu, patronul Chocolat, şi ce al firmei din Constanţa care ar fi realizat programul de gestiune fiscală dublă. In dosar apar si alte nume mari din industria restaurantelor si a cluburilor din Bucureşti: Trattoria Il Calcio, Le Club şi Fratelli.

Zeci de cluburi şi restaurante de lux din Capitală, printre care Tratoria Il Calcio, Fratelli şi Chocolat, au ajuns în vizorul procurorilor, iar multe dintre ele au fost închise aseară.

Anchetatorii spun că la aceste firme se făcea evaziune fiscală şi se spălau bani cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate. Acestea permiteau ţinerea unei evidenţe contabile duble: una reală, la care accesul era restricţionat, şi una fictivă cu venituri diminuate şi cheltuieli majorate, care permitea micşorarea bazei de impozitare. În acest caz anchetatorii au 15 suspecţi, iar prejudiciul estimat în acest moment este de 500 de mii de euro.

Tudor Constantinescu a transmis un mesaj clinetilor sai cerandu-si iertare si asigurandu-i ca Chocolat s-a dezvoltat prin munca cinstita.

“Mulțumesc tuturor colaboratorilor și clienților Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea și transparența care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari și devotați și prin multă creativitate, de la un restaurant și 7 angajați, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locații din București.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 10:13
Daniel Popa
Oferta
In toate iernile de suferinta gandeste-te ca va fi, ca nu poate sa nu fie o primavara. Daca acum ai la dispozitie un minunat curs care te invata total gratuit cum sa faci bani pe net, de ce sa nu-l folosesti? E simplu, e usor, e frumos si fara obligatii! Invata repede, pas cu pas, cum sa faci bani pe net! Cand vrei cu seriozitate si tu acest curs fenomenal, cere detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ