EXCLUSIV! Sentinţe-şoc: peste 1.500 de ani de închisoare cu executare. Cine a primit cele mai mari condamnări

| 26 feb, 22:12

Aproape 1.500 de ani de închisoare cu executare au fost dictaţi anul trecut în cazuri iniţiate de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după cum arată o analiză realizată de către Obiectiv.info.

În cadrul acestei analize au fost calculate toate condamnările definitive cu executare, care au fost aplicate în cursul anului trecut în urma investigaţiilor instrumentate de DNA. Cea mai plină perioadă a avut loc în luna aprilie, când au fost decise sentinţe de peste 230 de ani de închisoare cu executare, condamnări definitive.

Evaziune fiscală

Dintre acestea, cele mai mari pedepse au fost aplicate pentru infracţiuni legate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Şi, bineînţeles, aceste pedepse au fost date administratorilor sau asociaţilor din cadrul unor companii. Altfel spus, patronilor! Şi iată şi câteva exemple: Gabriel Constantin, administrator al unei societăți comerciale, a fost condamnat la o pedeapsă de 12 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată; Marius Zoinea, fost administrator al unei societăți comerciale, a fost condamnat la o pedeapsă de 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: evaziune fiscală și spălare de bani; Ioan Stănescu a primit o condamnare de 9 ani pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată; Valentin Nedelcu, asociat în cadrul unei societăți comerciale, condamnat la o pedeapsă de 8 ani închisoare pentru săvârşirea a 2 infracţiuni concurente de evaziune fiscală; Nicuşor-Marian Pahonţu, administrator al unei societăți comerciale, a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În total, aproape o mie de inculpaţi au fost condamnaţi definitiv şi au fost dispuse măsuri asiguratorii pentru sume de bani şi bunuri de peste 200 milioane de euro.

Corupţie, abuz în serviciu

Pe următoarele poziţii, ca infracţiuni condamnate, se află corupţia, traficul de influenţă şi abuzul în serviciu. Pentru acestea au fost acordate pedepse mai uşoare, iar multe au constat în condamnări definitive, dar cu suspendare. În plus, la acest capitol regăsim şi foşti angajaţi din sectorul bugetar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 13:10
alessa
nu stiu cat e adevar si cat e prostie,dar ca sa furi atat de mult si sa nu se sesizeze niciun organ competent atatia ani...pai sigur sunt corupti si-n DNA.
01 mar, 00:17
Fekix
Motanul
Sa consideram tara ca pe un cotet, presedintele ca pe gospodarul care da de mancare la godaci, iar fondurile guvernamentale mancarea... porcanii din PSD ajunsesera sa intre complet in troaca, atat erau de lacomi si lipsiti de rusine. Daca voiai sa mai pui ceva in troaca, trebuia sa versi mancarea pe spinarile lor groase, ca sa ai sansa sa se scurga si ceva in ea. Inchipuieste-ti viermuiala godacilor flamanzi, care erau atat de nerabdatori la crapelnita... trebuia cineva sa faca ordine in troaca sau nu? Si atunci marinarul nostru si-a suflecat frumos mainile, a luat eventual si un bat si a inceput sa croiasca acele spinari groase, a mai apucat pe cate unul mai obraznic de urechi care cauta sa-l impinga afara din troaca cu ratul, l-a pocnit sanatos peste bot si l-a tras afara(ii mai zicea Varanul, datorita balelor lui veninoase si abundente), dandu-i si cateva suturi in koor. :)) Apoi... cand se intorcea parca era ca la inceput si procedura se repeta. Ce-au facut grohaitorii? Au conspirat sa-l alunge pe gospodar, ca sa-si puna un grohanete de-al lor, sa-i lase sa se scalde in crapelnita in liniste. Si pentru asta s-au folosit de suratele oi: proaste, behaind a pustiu, mai mestecand cand si cand cateva paie pe care porcii le impingeau cu copitele afara cotetului. Porcii le spusesera oilor, prin mesagerul lor, cainele, ca gospodarul e de vina pentru soarta lor trista. In schimbul acestui serviciu, cainele era si el admis de catre porci la troaca lor. Oile, crezand cu naivitate in caine, credeau toate brasoavele pe care acesta le susura in urechile lor. Iar porcii il rasplateau regeste pe caine, de ajunsese sa se ingrase si se asemene cu ei. Fireste, gospodarul nostru, vazand cainele ca ajunsese ca un porc, il plesnea si pe el cu batul de-l inraise cumplit. De fiecare data cand il vedea pe gospodar, incepea sa schelalaie ca un turbat...
Si schelalaie pana in ziua de astazi, cand alt gospodar a ajuns la conducerea gospodariei...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ