Un fost primar PDL, condamnat definitiv la 5 ani de pușcărie

| 09 mar, 18:20

Unul dintre foștii primari ai PDL a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare. Este vorba despre Ion Ionita, fost primar al localitatii Agigea, condamnat pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și alte fapte de corupție. Decizia Curtii de Apel Constanta este definitivă.

În același dosar, magistrații i-au condamnat și pe Mery Gean Bolat, Ovidiu Molceanu Perva, Anca Daniela Istrate și Monica Popescu, la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Totodată, cei patru condamnați au fost obligați la muncă în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile.

Fostul edil a fost trimis în judecată, în anul 2007, de procurorii anticorupție pentru prejudiciarea cu peste două milioane de euro a Consiliului Local, în urma unor afaceri cu terenuri și a încheierii unor contracte de achiziții publice.

El este acuzat că, în 2002, a scos din domeniul privat al localităţii o suprafaţă de 31,7944 ha teren, cu ajutorul unor subalterni, fără a avea o hotărâre de consiliu în acest sens. Conform procurorilor, edilul a avut drept scop vânzarea parcelei către Ion Sandu, preţul fiind unul derizoriu. Ulterior, Sandu a vândut acelaşi teren societăţii Selgros Cash & Carry, pentru un profit substanţial.

De asemenea, oamenii legii au stabilit că Ioniţă contacta posesorii de terenuri si ii convingea ca terenurile lor sunt lipsite de valoare, dar, cu ajutorul său, ca reprezentant legal, ele pot deveni profitabile. În acest fel, profitând şi de imaginea sa de edil, Ioniţă a înşelat nouă persoane care au semnat contracte de vânzare-cumpărare cu Ion Sandu, fără să cunoască valoarea reală a terenurilor pe care le-au înstrăinat.

Citeşte şi: DAN DIACONESCU şi misterele averii sale FABULOASE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ