Reacţia EMOŢIONANŢĂ a lui GRUIA STOICA:"Am luat la cunoştinţă cu tristeţe ... aş vrea să cer iertare"

| 06 mar, 13:20

Omul de afaceri Gruia Stoica spune că a luat la cunoștință „cu tristețe” de decizia Curții de Apel Ploiești prin care este condamnat la patru ani de închisoare cu executare și anunță că o va contesta la instanța supremă.

„Nu comentez această decizie. Am însă încredere și sper ca recursul pe care îl voi formula la Înalta Curte de Casație și Justiție să fie judecat cu imparțialitate și să rezulte soluția firească a achitării. Sunt sigur că o simplă discuție de afaceri dintre mine și avocatul meu nu poate fi calificată ca reprezentând infracțiune de cumpărare și respectiv trafic de influență”, spune patronul GFR, într-o declarație de presă

„Subliniez că este absolut nesustenabilă susținerea procurorilor potrivit căreia avocatul meu de la acea dată ar fi promis obținerea unei informații de la directorul CFR Marfă privind prețul ofertat de această companie pentru licitația ce urma să aibă loc la 29.01.2014, pentru bunul și simplul motiv că avocatul nu îl cunoștea pe directorul CFR Marfă. Sper ca la recurs să fie acceptată măcar una dintre dovezile respinse de prima instanță, în special efectuarea unei expertize judiciare a înregistrărilor aflate la dosar, înregistrări al căror conținut l-am contestat în permanență”, mai spune Gruia Stoica.

Acesta își asigură partenerii de afaceri și angajații că nu a săvârșit nicio faptă penală: „Aș vrea să cer iertare, pentru situația creată fără voia mea, tuturor celor 7.400 de angajați ai societăților pe care le-am înființat și condus, precum și partenerilor de afaceri, pentru implicarea numelui meu și al companiilor pe care le-am creat, în acest scandal”.

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost condamnat la patru ani de închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru cumpărare de influenţă, în acelaşi dosar avocatul Doru Boştină primind o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Sentinţa nu este definitivă.

Citeşte şi: Omul de afaceri Gruia Stoica a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mar, 18:57
JAF LA CFR CALATORI ?
mafia si mafiotii de la transporturi ?
CFR Călători a înregistrat pierderi de 408 milioane lei în 2013, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.
Cine a condus aceasta societate in 2013 ?
Ati ghicit, managerul "smart" Dorobantu Valentin numit in functie de puscariasul Fenechiu Relu.
Astfel, fara nicio justificare, Valentin Dorobantu a anulat cele mai rentabile curse, in frunte cu cea a trenului nr. 1631, care venea de la Constanta si pleca la ora 20.30 din Bucuresti Nord pentru a ajunge, a doua zi, la ora 09.06, la Oradea Vest.
Este vorba despre cea mai profitabila cursa din istoria CFR, pe care insa Dorobantu a sters-o din mersul trenurilor, la fel cum a procedat si in alte aproape 200 de situatii similare.
Iar toate aceste trasee la care a renuntat managerul CFR Calatori au intrat imediat in portofoliul operatorilor pivati.
Mai mult insa, „bonus” la aceste cadouri de milioane de euro facute cu nonsalanta de Dorobantu, firmele de casa ale puscariasului Fenechiu au primit si o gramada de bani de la stat.
Pentru ca statul acorda subventii generoase pe fiecare kilometru pentru transportul feroviar pe mai multe rute.
Astfel ca in timp ce compania de stat, CFR CALATORI , este bagata fortat in faliment, tot statul subventioneaza, din bani publici, cursele operatorilor privati.
Cine a comtinuat devalizarea CFR CALATORI ?
Ati ghicit , Secara Vasile , care "dupa ce s-a imbolnavit fix cand un corp de control scotocea prin dulapurile CFR Calatori Cluj, a fost “uns” in functia de director CFR Calatori la nivel national.
Nu au contat neregulile gasite la Cluj, ci au fost mai puternice “parghiile trandafirii” de care Secara s-a ajutat sa ajunga in top.
La Cluj, Secara se poate mandri cu un contract de inchiriere incheiat intre CFR Calatori Cluj si SC Energobit care a fost prelungit cu de la sine putere de catre directorul Secara, care NU A MAI ORGANIZAT LICITATIE, iar cei de la Energobit au ocupat mai mult decat terenul respectiv si l-au si INTABULA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ