Explozii uriaşe de flăcări ale SOARELUI, surprinse de un astronom amator - FOTO

| 24 oct, 2013

Ralph Smith este din Queensland, Australia şi a început să fotografieze soarele în urmă cu 14 luni. Cu ajutorul unui aparat de fotografiat ataşat de un telescop, australianul a surprins explozii uriaşe de flăcări care săreau de pe suprafaţa Soarelui, scrie dailymail.

Fotograful a imortalizat  în imagini şi pete solare gigantice care reprezintă zonele mai reci ale soarelui. Aceste pete au dimensiuni mai mari decât Pământul.

Soarele se află la o distanţă medie de 93 de milioane de mile faţă de Pământ. Asta nu l-a împiedicat însă pe Smith să facă nişte capturi uimitoare chiar din gradina proprie.

Exploziile solare, surprinse de australian, sunt cunoscute sub numele de proeminenţe. Loopingul acestor explozii solare poate ajunge şi la sute de kilometri de mile în spaţiu.

"Soarele este, desigur, o stea și este pentru totdeauna în schimbare. Aceasta se face la minut şi este un subiect fascinant de fotografie", a spus Ralph Smith. El a mai spus că fotografierea soarelui este un hobby grozav şi că îi face plăcere să împărtăşească aceste lucruri cu oricine este interesat.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ