Facebook înăspreşte tonul împotriva 'Like-urilor' false

| 04 oct, 2014

Reţeaua socială online Facebook a anunţat vineri că şi-a înăsprit lupta împotriva celor care stimulează cu mijloace financiare numărul de 'Like-uri' date pe un cont, avertizând contra unor astfel de practici.

Într-un mesaj pe blogul ei oficial, Facebook a declarat că a obţinut condamnări în instanţă pentru astfel de acţiuni de aproape 2 miliarde de dolari. Ea nu explică în mod clar cât din această sumă a recuperat, notează AFP.

Aceste proceduri judiciare vizează printre altele cumpărarea de clickuri masive pe butonul 'Like' /'Îmi place'/ caracteristic Facebook, pentru a apărea mai populare în reţeaua de pagini consacrate de exemplu unor personalităţi politice sau mărci. 

O industrie paralelă s-a creat ce poate promite de exemplu adăugarea a '10.000 de Like-uri' pe o pagină în schimbul unei plăţi. 

'Noi stabilim regulile şi maşinile sunt gata să recunoască comportamentele suspecte', a scris un inginer de la Facebook, Matt Jones, pe blog. 

Acest lucru implică diverse tehnici, cum ar fi utilizarea de algoritmi pentru a detecta un salt suspect de 'Like-uri' pe o pagină. 

'Când identificăm o activitate frauduloasă, lucrăm pentru a o contracara, inclusiv prin blocarea conturilor şi ştergerea +Like-urilor+ false', a explicat el. 

Procedurile judiciare sunt la rândul lor destinate 'să amintească potenţialilor contravenienţi că vom replica pentru a preveni abuzul pe platforma noastră', a adăugat el. 

'Activitatea frauduloasă este rea pentru toată lumea: proprietarii paginilor, cei care fac reclame, Facebook şi oamenii de pe platforma noastră', a conchis el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ