Facebook vrea să extindă accesul la internet cu ajutorul razelor laser şi al avioanelor solare

| 28 mar, 2014

Reţeaua Facebook a anunţat, joi, organizarea unei echipe pentru a cerceta noi mijloace de a furniza servicii de internet în regiuni care nu au încă acces la această facilitate, utilizând raze laser şi avioane cu propulsie solară.

"Cercetăm mijloace pentru a furniza internet oamenilor din cer", a explicat confondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe această reţea socială.

Proiectul "Connectivity Lab" este inclus în cadrul iniţiativei internet.org, susţinută de Facebook, şi îşi propune să conecteze la internet două treimi din populaţia mondială, mai ales în zonele sărace şi subdezvoltate.

Din echipă vor face parte experţi NASA şi cinci salariaţi ai firmei britanice Ascenta, specializată în avioane propulsate de energia solară, capabile să zboare pe distanţe lungi.

Printre proiectele avute în vedere se numără utilizarea potenţială a razelor laser, pentru a conecta sateliţii, şi a avioanelor cu propulsie solară, capabile să se menţină la o altitudine de 20.000 de metri, care să funcţioneze ca relee de internet.

La începutul lunii martie, presa anunţa deja intenţia celor de la Facebook de a achiziţiona în acest scop producătorul de drone cu propulsie solară Titan Aerospace, cu obiectivul de a trimite astfel de drone în Africa.

Compania Google are un proiect similar, pentru care a efectuat deja teste, utilizând însă baloane cu aer cald în loc de drone.

Facebook, considerată în momentul de faţă cea mai importantă reţea de socializare din lume, are la nivel mondial aproximativ 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe lună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ