Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov nu a dat nici examenul de admitere la liceu

| 13 feb, 09:30

Falsul medic ginecolog care a lucrat în ultimii zece ani la Secţia de Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfovnu a dat nici examenul de capacitate de la finalul clasei a VIII-a și a fost repartizată, cu media 1,68, la o școală de arte şi meserii din Capitală, iar în clasa a IX-a s-a retras definitiv, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei, scrie Libertatea.

 

Verificările făcute de Ministerul Educaţiei, la cererea Libertatea, relevă că Raluca-Daniela Bîrsan nu doar că şi-a falsificat actul de rezidenţiat şi diploma de licenţă de la Universitatea de Medicină "Carol Davila" şi nu a dat bacalaureatul, dar nici nu a susţinut examenul de capacitate de la finalul clasei a VIII-a, în 2003, când a terminat gimnaziul.
Media ei pe clasele V-VIII era de 6,72. În acea perioadă, pentru admiterea la liceu ponderea examenului de capacitate era de 75%, față de 25% media gimnaziului. Astfel, Raluca Bîrsan a obținut o medie generală de doar 1,68 la admiterea în liceu și a fost repartizată la un grup școlar industrial, Unirea, din Capitală: Școala de Arte și Meserii. A fost repartizată într-o clasă cu profil electromecanic, profil la care doar 4 elevi dintre cei veniți în acel an, 2003, luaseră examenul de capacitate. Grupul Școlar Industrial Unirea era cunoscut drept una dintre cele mai slabe unități de învățământ din Capitală, când venea vorba de rata promovării la bacalaureat. De exemplu, în 2008, doar doi elevi de la liceul din centrul Capitalei au luat Bac-ul. „De acolo s-a retras în clasa a IX-a, când dispare din statistica Ministerului Educației”, a comunicat o sursă oficială.
Libertatea a discutat ieri cu mai multe paciente care au fost operate la Spitalul Județean de Urgență Ilfov, din 2016 și până în 2018. Fără excepție, ele spun că "Raluca Bîrsan a fost mâna a doua în operația pe care mi-a făcut-o doctorița Dragu”.
Unele descriu cum au fost cusute de falsa rezidentă, altele, cum aceasta le-a pansat și s-a ocupat de ele în zilele următoare.
"Toate mămicile din Spitalul Județean Ilfov știau că Raluca e mâna dreaptă a doctoriței Dragu. Am avut ecografii făcute la care a asistat și Raluca. Ea mi-a închis operația de cezariană, adică ea m-a cusut”, povestește o mamă care a născut în mai 2016.

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, referitor la cazul falsului medic ginecolog de la Spitalul din Ilfov, că "a fost întocmit ilegal un contract de voluntariat". Sorina Pintea a adăugat că "Am declarat public că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși și susțin această declarație. În continuare spun că, în sistemul public, un medic nu poate fi angajat ilegal. Declarațiile mele s-au referit la medici angajați, nu la voluntariat".

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ