Familia Băsescu face România de râs în presa străină

| 28 iun, 2014

DOSARUL BĂSESCU-BERCEA. Celebra expresie a ministrului de odinioară, Traian Băsescu, are un echivalent și în presă. Așa cum iarna nu-i ca vara, nici The Economist nu-i ca Evenimentul Zilei.

DOSARUL BĂSESCU-BERCEA. Prestigioasa publicație l-a taxat de curând pe încăpățânatul Băsescu, persiflându-l cu ironie ucigătoare pentru obstinația cu care se cramponează de putere și inconștiența prin care transformat scena politică din România într-o adevărată telenovelă sud-americană. Dar ce motive au determinat publicarea unui astfel de pamflet caustic în The Economist în locul unui articol – așa cum remarca însuși primul ministru Victor Ponta- despre creșterea economica sau reformele structurale din energie. Răspunsul la această întrebare trimite la esența tutror problemelor cu care se confruntă în prezent România: Traian Băsescu. Faptul că imaginea țării este în continuare negativă într-o publicație de talia The Economist, se explică foarte simplu prin cele două perspective esențiale din care publicația amintită ne analizează.

Din punct de vedere economic, analiștii de la The Economist nu au cum să facă abstracție de detaliul că după zece ani de Traian Băsescu și patru ani de guvernare nestingherită a PDL, partidul pe care l-a controlat cu mână de fier chiar și împotriva interdicțiilor constituționale clare, România a ajuns la limita de jos a non-performanței economico-politice, o victimă neajutorată în contextul crizei mondiale. Aceiași analiști nu pot ignora nici faptul că în mai puțin de doi ani de la debarcarea guvernului PDL controlat din umbră de același Traian Băsescu, echipele conduse de Victor Ponta au înregistrat nu numai că au stabilizat situația României, dar au și înregistrat rezultate economice și finaciare notabile, remarcate în toate analizele internaționale și aplaudate în toate forurile de profil.

Toate aceste rezultate ale guvernelor USL, respectiv USD, în condițiile în care atât miniștrii cât și premierul însuși au fost în tot acest timp țintele unor atacuri politice și nu numai, veritabile acte de sabotaj susținute de același Traian Băsescu.

Din punct de vedere politic, analiștii The Economist nu pot ignora că într-o țară membră a Uniunii Europene, chiar dacă este doar la periferia acesteia, un președinte asupra căruia planează suspiciuni de implicare în activități ilegale, nu își prezintă imediat demisia, sfidând deopotrivă proprii cetășeni, evidențele compromițătoare împotriva sa și a familiei sale, dar și votul masiv al propriului Parlament, care-l somează deja public să demisioneze. În aceste condiții, cum poate The Economist să ignore sfidarea nonșalantă a unui Băsescu care se expune disprețului european chiar la Bruxelles?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iun, 2014
Mihail Moraru
Cazul Mircea Basescu-Clanul Mondialu,o rafuiala politica a PSD!!
Cazul Mircea Basescu - Bercea Mondialu, o rafuiala politica in stil mafiot.

Facund cunostinta cu dedesupturile acestui caz, mi-am adus aminte de anii cicnzeci ai secolului trecut, cind prin satele moldovenilor basarabeni trecea un val de adunari organizate de catre bolsevici.
Si, in cadrul acestor adunari, li se cerea bietilor romani basarabeni, sa se dezica de rudele, fratii, surorile si parintii, care gindeau si simteau romaneste.
Bolseviciir rusi cereau ca toate familiile de moldoveni care aveu membri, intelectuali romani, invatatori, fete bisericesti sau, Doamne fereste, functionari ai statului Roman, sa fie blamate in sat si recunoscute ,,dusmani ai poporului sovietic,,.
Desigur, fratele Presedintelui Romaniei,Traian Basescu, nu face parte din Familia lui Traian Basescu. Mircea Basescu e om matur, are familia lui, modul sau de viata, separat de cel al lui Traian Basescu.
Gura lumii mai spune ca fratii Basescu nu se impacau deloc intre ei, iar Mircea de multe ori dadea batai de cap lui Traian Basescu.
Cei infurie pe liderii Mafiei PSD si portavocile lor, ca nu pot, bietii de ei, sa-l anine cumva si pe Presedintele Romaniei in acest scandal, s-o recunoastem, organizat si profesional dirijat, culmea, de catre structurile Ministerului de Interne !!
Desigur, scenaristii acestui scandal Mircea Basescu - Clanul Mondialu, din plin si abil sau folosit de prostia fratelui Presedinteleui Romaniei.
Insa, acest caz sa nu ne bucure tare, prosti, ca alde Mircea, avem prea multi in familiile noastre.
Gravitatea politica, cu atingere la Securitatea nationala a Romaniei in acest caz, consta in faptul ca o Institutie de Stat, de o importanta strategica pentru Securitatea Romaniei, Ministerul de Interne, a fost antrenata in organizarea unei rafuieli politice in stil mafiotic a lui Victor Ponta, prim ministru Romaniei cu Traian Basescu, Presedintele Romaniei !!
De aceea si atragerea numelui Presedintelui Romaniei,Traian Basescu in acest scandal p
29 iun, 2014
sagetator
Articol de centurista
La moaca ta de centuristă nu miră pe nimeni ca areţi cum areţi de parcă toate sculele din PSD au trecut prin gura ta de te-au tâmpit cu totul. Jegoasă angajată poţi fi că jurnalistă în niciun caz !
29 iun, 2014
anonim
Un jurnalist adevarat ar fi dat link-ul la articol
economist com news europe 21605953-traian-basescu-ending-his-presidency-amid-corruption-scandal-oh-brother

The economist nu spune ca tara o duce mai prost decat pe vremea lui Nastase deaorece in 10 ani de zile am avut o crestere exponetiala a PIB-ului din cauza cotei unice,a intrarii in UE si plecarii mafiei PSD-iste. Cautati pe net orice statistica vreti.
29 iun, 2014
muie-băsz
bercea-bășhescule
lasă bă, ce NU spune the economist! .... uită-te la CE SPUNE, NU LA ”CE NU SPUNE!” ..dacă nu te-ai sinucis deja când ai văzut CE SPUNE, față de ce NU SPUNE , despre javra ta chioară -idolul descreieraților-pretinsule ziarist; mâncător de kkt ;) Te-ai prins, ”istețule”? ;)
28 iun, 2014
tornado!
salariati
Sunt mirat si contrariat de acesta fatuca care se chinuie parca ar fi in orele faceri sa poata pune pe hitie ceva am urmarit de citeva ori ce ar dori sa spuna nu POATE !!!! POATE FACE ORCE NUMAI PRESA NU,SI ATUNCI CE MAI USOR ESTE SA LOVESTI IN BASESCU NIMIC MAI NEADEVARAT APROCEDAT FOATE CORECT NU A INTERVENIT IN JUSTITIE PS. vad antetu in care autoru articolului este singurvinovat ma intreb dar voi nu sunteti vinovati de ce scrieti si dati cu noroi in istitutia prezidetiala va intraba cineva de ce o faceti asa de urit si nu sunteti actionati in judecata de istitutia prezi.! promit ca nu am sa maicitesc acesta mizeri de foie !!
28 iun, 2014
husar
Analfabetule
Cred ca tu esti paralel baiatule cu orice fel de presa, pro sau anti-basescu. Daca citesti cum scrii... Vai steaua ta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ