DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Mircea Basescu: Nu am văzut banii de la familia lui Bercea Mondial, doar punga

| 30 iun, 2014

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Fratele presedintelui, Mircea Basescu, le-a declarat judecatorilor ca n-a vazut niciodata banii de la familia lui Bercea Mondial, ci doar punga in care se aflau acestia.

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. La Tribunalul Bucuresti, Marian Capatana a spus ca a imprumutat cei 600.000 de euro de la familia lui Sandu Anghel in vara anului 2011.

"In vara anului 2011, eu am imprumutat de la Anghel Florin, in doua transe, sumele de 250.000 euro si respectiv 350.000 euro. Acest imprumut nu a avut nicio legatura cu domnul Basescu Mircea, care nu trebuia sa primeasca nimic din suma imprumutata", a precizat Capatana, citat de Evenimentul Zilei.



In fata judecatorilor, Mircea Basescu a spus ca nu a primit niciun ban din suma primita de Captana, vazand doar "punga in care se aflau".

"Eu nu am primit niciun ban din cei 600.000 de euro primiti de catre Capatana Marian. Privitor la discutia transcrisa in dosar, in care se mentioneaza ca as fi primit de la Capatana suma de 250.000 de euro, mentionez ca era vorba despre banii pe care Capatana ii adusese in vederea restituirii catre familia Anghel.

(...) Eu nu am vazut niciodata banii, ci doar punga in care se aflau", a spus fratele presedintelui.

 

 

CITEȘTE ȘI: SPP a trimis la Parlament raportul cerut în cazul Bercea Mondialu-Mircea Băsescu

 

 

Acesta a precizat ca, in contextul in care rudele lui Bercea Mondial urmau sa vina in biroul sau, i-a transmis lui Capatana sa vina si el pentru a rezolva amiabil situatia, promitandu-i ca o sa-l sustina, deoarece nu avea intreaga suma datorata.

"Aceasta intalnire a avut loc in biroul meu, timp in care i-am cerut lui Capatana Marian sa astepte, in biroul alaturat, de protocol, iar eu am discutat cu rudele lui Bercea spunandu-le ca Marin Capatana este in masura sa le dea o parte din bani, urmand ca ulterior, cand isi va recupera banii investiti, sa achite datoria.

Capatana Marian venise cu o punga, in care se afla o suma de bani, pe care eu i-am cerut sa o dea personal acelor persoane, ceea ce s-a si intamplat. Ma gandesc ca acesta este contextul in care s-au facut acele inregistrari despre care eu am aflat din presa si in care mentioneaza suma de 250.000 de euro.

Din cate imi amintesc, la acea intalnire au venit, ca de obicei, sotia lui Bercea, fiul acestuia, Florin, si mama finei mele. Dupa acest moment, respectivele persoane au continuat sa vina regulat la mine, avand obiceiul sa imi faca astfel de vizite premergator termenelor fixate in dosarul lui Bercea Mondial", a explicat Mircea Basescu.


Potrivit unor surse citate de Evenimentul Zilei, Mircea Basescu i-a spus fiului lui Bercea Mondial, Florin Anghel, ca il va ajuta pe tatal sau sa iasa din inchisoare, insa a precizat ca s-a referit la sprijin prin aceea ca i l-a recomandat pe avocatul sau.

 

CITEȘTE ȘI: Dosarul Băsescu-Bercea. Singurul care a fraternizat, la propriu, cu clanul Bercea este chiar Traian Băsescu

 

"Cand in cadrul acelei discutii Anghel Florin mi-a cerut sa il scot pe taica-sau din puscarie era vorba despre o solicitare pe care mi-o faceau mereu si de aceea le-am replicat ca le-am acordat tot sprijinul, referindu-ma la faptul ca le-am recomandat avocatul meu, dar nu a fost posibil intrucat acesta avea o alta specializare.

Ei veneau intotdeauna cu aspecte punctuale legate de situatia dosarului, prezentandu-mi chiar numele unor judecatori pe care eu nu-i cunosteam si carora nu le-am dat importanta", a mai sustinut fratele presedintelui.


Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 20 iunie, dupa ce fusese retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. De asemenea, intermediarul Marian Capatana, acuzat de complicitate la trafic de influenta, a fost si el arestat preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii DNA sustin ca este clar, din inregistrarile facute publice pe 18 iunie, ca Mircea Basescu si Marian Capatana s-au folosit de numele presedintelui si ca fratele sefului statului a primit bani pentru a interveni la Traian Basescu.

 

 

CITEȘTE ȘI: Dosarul Băsescu-Bercea. Noi INTERCEPTĂRI cu Mircea Băsescu şi familia lui Bercea

In plus, se mai precizeaza ca Mircea Basescu s-a folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale pentru a da credibilitate afirmatiilor privind influenta sau pretinsa influenta pe care ar putea sa o abia la magistratii care se ocupa de dosarul lui Bercea Mondialu.

Procurorii au precizat, in ordonanta de retinere, ca "exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila" ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 - februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar.

In schimbul celor 250.000 de euro, continua comunicatul DNA, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul "tatalui denuntatorului", adica Bercea Mondialu, pentru "a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".

 

 

Sursă: ziare.com

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 iul, 2014
magojanul
Eu il cred pe Mircea ca nu a vazut banii, apoi daca el nu i-a vazut (numai punga) atunci cu siguranta i-a numarat cel cu puterea de decizie a eliberarii tiganului mafiot. Pretenul lui voda Traian de Cotroceni. Incurcate sunt itele justitiei. Cum se face ca dintr-un moment clar cu probe indubitabile, se intoarce roata si lumea la niste vorbe spuse si aruncate peste gard. Ceea ce spune si sstine clanul basescu nu au fundament, nu au probe asemena celor prezentate si totusi masina de propaganda basesciana sunt pe cale sa intoarca totul in favoarea lor. Ce ati mai vrea sa va prezinte cativa care au avut si mai au curajul sa lupta impotriva jegurilor acestea care se pozeaza in aparatorii justitiei. Intrebarea in fvoarea cui o apara acesti penali. Nu cumva opinia publica a luat-o pe cararea prostiei si a dobitociei. Pupati-l pe base in fund ca oricum s-a facut demult in capul nostru. Alaturi de clanurile tiganesti si mafiote, alaturi de adevaratii baroni care sunt in partea lui, nu cred ca este vre-un adversar sa-i intreaca nici macar pe fufa blonda care a uscat sacul bugetului in timpul servirii comandantului. Romani, ceea ce se se incearca in aceste zile este o inscenare fara scrupule din partea basescuristilor pentru ascunderea urmelor care ar duce la taina lor prin care au adus desertul in bugetul tarii si mai ales al romanilor de rand. Mai cugetati si daca mai aveti un minim de mandrie, iesiti si scuturatii pe hotii care striga cel mai tare HOTII. Dumnezeu sa va dea minte , inima si intelepciune. Fara acestea suntem terminati. Hahaitul ala trebuie incuit intr-un loc de unde sa-l auzim doar la DIVERTIS SHOW.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ