Dosarul Băsescu-Bercea. Dobriţoiu: MIRCEA BĂSESCU nu a avut protecţie SPP

| 02 iul, 2014

Dosarul Băsescu-Bercea. Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, nu a beneficiat de protecţie fizică sau informativă din partea SPP, fiind rudă de gradul II cu şeful statului.

Dosarul Băsescu-Bercea. Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, nu a beneficiat de protecţie fizică sau informativă din partea SPP, fiind rudă de gradul II cu şeful statului, a declarat miercuri preşedintele Comisiei pentru apărare a Senatului, Corneliu Dobriţoiu, după analizarea Raportului primit din partea SPP cu privire la cazul Bercea-Băsescu.

Citeşte şi: Raportul SPP în cazul Mircea Băsescu, discutat miercuri la Senat

Potrivit lui Dobriţoiu, raportul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) răspunde 'concis şi la obiect' cu privire la responsabilităţile legale ale Serviciului, SPP având stabilită obligativitatea de a asigura protecţia demnitarilor şi a rudelor de gradul I ale acestora.

'Se specifică foarte clar care sunt membrii familiei demnitarului care beneficiază de protecţie fizică şi protecţie informativă, rudele de gradul II nefăcând obiectul interesului SPP. Concluzia este că domnul Mircea Băsescu nu a făcut obiectul interesului şi activităţii SPP, Serviciul având stabilit, prin Hotărârea CSAT-ului, demnitarii şi familiile asupra cărora să îşi exercite activitatea. Mircea Băsescu nu a beneficiat de protecţie fizică sau informativă, fiind doar rudă de gradul II a preşedintelui', a precizat liberalul.

Citeşte şi: Bercea Mondial vrea să fie eliberat condiționat. Cererea va fi judecată, astăzi, la Tribunalul Olt

Referitor la acţiunea de la Costeşti, cu prilejul Zilei culturale a romilor, Dobriţoiu a spus că SPP nu a primit niciun fel de informaţii de la celelalte servicii şi 'nu l-a individualizat pe Bercea Mondial ca fiind o persoană care ar putea reprezenta un risc potenţial de atentat asupra vieţii, integrităţii fizice a preşedintelui României'.

'În ce priveşte activităţile ulterioare, preşedintele nu s-a întâlnit cu Bercea Mondial şi cu familia acestuia, de unde rezultă faptul că SPP nu a fost nevoit să solicite alte date şi informaţii suplimentare de la serviciile cu care cooperează', a mai afirmat preşedintele Comisiei pentru apărare a Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ