Noi înregistrări cu şefa CNA: „Îmi vine să iau fierăstrăul să-ţi tai bucăţi din corp care îţi atârnă“

| 02 iul, 2014
Noi înregistrări în care şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, foloseşte un limbaj neadecvat au fost făcute publice. Aceasta îşi ameninţă interlocutorul şi îi spune că îi vine să îi taie membre.

„Eu îţi aduc UPC, Dolce, RCS-RDS, cei mai buni specialişti, pune-te de acord cu ei să vedem ce facem. Eu vreau să ne dea servere, să văd tot ce ne dau ei şi pe urmă încep şi scriu de altele. Ideea e, hai să vrei să comunici cu ei, hai să facem o lucrare. Mă deranjează că UPC care, în sfârşit, m-a solicitat să ne întâlnim şi cu Romtelecom, Dolce, să ne dea, măi, servere, să începem să lucrăm. Îmi vine să iau fierăstrăul să-ţi tai pe rând membre, bucăţi din corp care îţi atârnă. Calcă-i, măi, pe gât şi zi-le «du-te dracu'», când fac achiziţie la tine mai îmi faci tu mie contestaţie?", spune Laura Georgescu în înregistrările divulgate de RealitateaTV. Şefa CNA i-a mai spus interlocutorului să-i „calce pe gât” pentru că în viaţă nu sunt datori nimănui. „Calcă-i, în puii mei, pe gât, că nu suntem datori nimănui în viaţă. Înţelege româneşte şi du-te ca în brânză în ei! Dă-i dracu! Pe foamea asta? Fraţilor, eu nu vă înţeleg ce aveţi", mai spune şefa CNA în înregistrare. Laura Georgescu, care a fost audiată miercuri în Parlament, a declarat că înregistrările care o incriminează nu sunt integrale. „Anumite cuvinte sunt scoase din context şi shimbate.


Nu am purtat o astfel de discuţie cu preşedintele de Comisiei de Cultură din Senat. Una este să înregistrezi o şedinţă publică, alta este să înregistrezi pe cineva într-un birou. Cine a dat aceste înregistrări, să le dea integral, cu interlocutor cu tot”, a spus Laura Georgescu, la finalul şedinţei. Întrebată despre laptopurile de care vorbea în filmare, Laura Georgescu a răspuns: „S-a pus problema dacă există vreo variantă din bugetul instituţiei să facem o achiziţie“. Laura Georgescu: „Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă şi pe România TV să-i acopăr” În alte înregistrări mai vechi, făcute publice tot de Realitatea TV, Laura Georgescu foloseşte apelative jignitoare la sdresa preşedintelui Comisiei de Apărare şi a lui Sebastian Ghiţă. „M-a forţat jigodia de Georgică Severin să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de...aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez... Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi am şi eu o lege. Pot să, la umbra ei, să-mi fac treaba?


CITEȘTE ȘI: Scandal la CNA. Laura Georgescu a fost audiată de Parlament

Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?”, afirmă Laura Georgescu, conform înregistrării prezentate de realitatea.net. Într-o altă înregistrare adusă în atenţia publicului, preşedintele CNA aduce în discuţie posibile sponsorizări pentru instituţia pe care o conduce, sub forma unor laptopuri. „Laptopuri nu ne sponsorizaţi şi pe noi? Nu ne faceţi şi nouă o donaţie? 5 bucăţi! Ăla e un jaf, frate, să mor eu, e la preţ de piaţă! Nu ştiu, 1-7, 1700, cât dracu e? Nu am înţeles. Lăsaţi, lăsaţi, făceţi-vă că ştiţi ce vreau! Te pup, pa, pa! Să dea nişte laptopuri. Nu, nu, nu ţi le mai...laptopuri, ascultă-mă puţin că o rezolv altfel. (O sun pe Gubernat să văd). Că n-aş băga, frate bani în laptopuri. Sunt tâmpită, mă, să iau laptopuri de bani pentru instituţie, mă, când putem să le luăm altfel, mă, am atâţia oameni care-mi sunt datori, nu pricepi ce-ţi explic? E păcat de Dumnezeu, mă! Nu suport să iau bani din instituţie să rezolv problemele. Mi se pare de un căcat. (Gubernat) asta e prietenă cu unu’, înţelegi, şi m-a tot întrebat dacă vreau... Să nu iau 5 laptopuri pe moca? Dă-i dracului, ce-o să spună? C-am primit şpagă, dă-i în....”, afirmă Laura Georgescu în cea de-a doua înregistrare. O reacţie dinspre sfera politicului a venit din partea lui Crin Antonescu care a comentat pe marginea înregistrărilor. „E greu să am un punct de vedere. Mi se pare scandalos. Nu ştiu contextul, dar din ce reiese, dacă cea care vorbeşte e doamna Georgescu, e încă una dintre înregistrările care ne dau măsura exactă şi jalnică a instituţiilor importante din ţara în care trăim, a infiltrării inacceptabile, greţoase, a presiunii politice, partizane în instituţiile care ar trebui să asigure un echilibru, într-un domeniu atât de important”, a precizat fostul preşedinte al PNL la Realitatea TV. „Am fost propunerea Guvernului“ Pe 28 decembrie 2012, într-o şedinţă CNA care nu a avut un regim public şi în care voturile membrilor au fost secrete, Laura Georgescu (susţinută de Guvern – PSD) a fost aleasă preşedinte al CNA. La doar câteva zile, cu aprobarea Parlamentului, Laura Georgescu a devenit prima femeie aleasă preşedinte al CNA. „Zece ani de zile am fost jurnalist şi producător TV. După zece ani, din raţionamente absolut umane, dorinţa de a avea copii, am trecut în administraţia publică centrală. De zece ani, lucrez în Guvernul României. Am fost propunerea acestei instituţii fiindcă de zece ani mă cunoşteau“, spunea Laura Georgescu, în momentul propunerii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ