LIVIA STANCIU - ÎCCJ EXCLUDE ca inculpaţii condamnaţi definitiv să fie încarceraţi după redactarea motivării

| 03 iul, 2014

LIVIA STANCIU - ÎCCJ. Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Livia Stanciu, a declarat joi la plecarea de la CSM că exclude posibilitatea ca inculpaţii condamnaţi definitiv să fie încarceraţi după redactarea motivării deciziei judecătoreşti.

LIVIA STANCIU - ÎCCJ. Întrebată despre propunerea legislativă potrivit căreia inculpaţii condamnaţi definitiv vor fi încarceraţi doar după redactarea motivării, şeful ÎCCJ a precizat: 'Este exclus. Nu suntem în situaţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene de la Luxemburg. Uitaţi-vă pe rolul tuturor instanţelor de judecată!'.

CITEȘTE ȘI: CSM discută demisia judecătorului Mircea Moldovan, arestat pentru corupţie

 


Livia Stanciu a precizat că proiectul legislativ a fost discutat, înainte de a ajunge în Parlament, de colectivul secţiei de judecători ai Înaltei Curţi, care a respins această propunere făcută de un parlamentar.

 

CITEȘTE ȘI: Tăriceanu ceartă CSM-ul în Cazul Bercea

'Orice cetăţean, să zicem, cel care este dedus judecăţii, şi să spunem că în final, în urma verificării probatoriilor, condamnat de către o instanţă, la momentul la care judecătorul pronunţă acea hotărâre judecătorească, are dreptul de a cere o serie de lămuriri. Sigur, nu la acel moment judecătorul face motivarea acelei hotărâri, dar în esenţă judecătorul poate să-i transmită aspectele principale pe care le-a avut în vedere la momentul pronunţării hotărârii', a explicat preşedinta Instanţei Supreme.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ