Mazăre: Kovesi trebuie suspendată pentru cercetări privind acuzaţiile lui Bercea

| 23 iun, 2014

Radu Mazăre a afirmat că Parlamentul României ar trebui să emită o rezoluţie prin care să ceară suspendarea din funcţie a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, până la lămurirea situaţiei privind acuzaţiile pe care i le-a adus Bercea Mondial că ar fi primit mită.

"Asta este o treabă pe care trebuie, în opinia mea, să o rezolve Parlamentul României. Parlamentul poate să voteze o rezoluţie în care să ceară suspendarea incoruptibilei Codruţa Kovesi până la lămurirea situaţiei. Nu poate să se ancheteze ea, pe ea, dacă omul ăla a ţipat din dubă şi a spus... 'două milioane mi-au mâncat, au plecat banii prin şofer, două sute de mii la Codruţa Kovesi'. Dacă exista o asemenea acuzaţie despre Mazăre, a doua zi vedeam mascaţii, percheziţii, duceri la DNA", a afirmat Radu Mazăre la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal Constanţa.

Potrivit acestuia, şefa DNA ar trebui anchetată de către un alt procuror.

Citeşte şi: Mircea Băsescu a primit bani. Înregistrările din dosarul Mircea Băsescu, admise ca probe în instanţă


"Madam Kovesi trebuie trasă pe dreapta şi anchetată de un procuror ierarhic superior, aşa cum suntem cu toţii anchetaţi în România, aşa cum am văzut că acum o zi sau două au fost luaţi nişte judecători că au primit mită găini şi ciocolată. Acolo n-a sărit CSM să le ia apărarea să spună că este imixtiune sau nu mai ştiu ce. (...) Văd că acuzaţiile făcute de Bercea Mondial şi de fiu-su l-au băgat în puşcărie pe fratele preşedintelui. (...) Asta e o anchetă care scoate în evidenţă putregaiul instituţiilor care au fost folosite de către clanul Băsescu", a afirmat Mazăre.

Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost adus joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influenţă.

Din duba care l-a adus la DNA din penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnaliştilor, prin geamul maşinii, că ar fi dat două milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare şi că în acest caz ar fi implicate preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

'Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu', a afirmat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ