Curtea de Apel se va pronunţa marţi referitor la eliberarea din arest a ginerelui lui Bercea Mondial

| 23 iun, 2014

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au amânat pentru marţi pronunţarea în cazul solicitării ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin, de a fi eliberat din arest preventiv pentru a fi cercetat sub control judiciar sau arestat la domiciliu, în dosarul în care este anchetat pentru presupusa şantajare a fratelui şefului statului, Mircea Băsescu.

Cererea respectivă a fost făcută după ce avocatul Pavel Abraham a adus noi probe la dosar care ar fi în favoarea clientului său, după ce săptămâna trecută judecătorii Tribunalului au respins solicitarea de eliberare din arest a lui Constantin.

Citeşte şi: Membrii familiei lui Bercea Mondial, trimişi în judecată de DNA pentru şantajarea lui Mircea Băsescu


La sfârşitul lunii trecute, fiica şi ginerele lui Bercea Mondial au fost prinşi în flagrant de către procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa, în timp ce-l şantajau pe Mircea Băsescu, ameninţându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupţie dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.

Marius Constantin a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, în stare de recidivă, potrivit procurorilor anticorupţie.

Acuzaţi de şantaj mai sunt Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, şi un minor în vârstă de 17 ani, împotriva acestora fiind luată măsura controlului judiciar.

În acelaşi dosar de şantaj este cercetat şi fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, arestat într-un alt dosar penal.

Pe 13 iunie, Pavel Abraham, avocatul care îi reprezintă pe fiul şi pe ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi, respectiv, Marius Constantin, în dosarul în care cei doi sunt cercetaţi pentru presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu, a adus la DNA - Serviciul teritorial Constanţa două înregistrări audio-video care l-ar incrimina pe Mircea Băsescu.

Totodată, prin avocatul său, Florin Anghel a formulat o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare în legatură cu dosarul în care el este acuzat de şantaj.

Ulterior, DNA Bucureşti a preluat cercetările în cazul plângerii făcute de Florin Anghel împotriva lui Mircea Băsescu, fratele şefului statului fiind arestat preventiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ