Preşedintele Comisiei SIE din Parlament: Băsescu ştia despre încurcăturile în care se află fratele său

| 23 iun, 2014

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE, Mihăiţă Calimente (PNL), a declarat luni că este sigur că preşedintele şi premierul au primit informaţii de la SRI, DNA sau Procuratura Generală despre dosarul lui Mircea Băsescu.

"După părerea mea privată, preşedintele Băsescu ştia despre toate aceste informaţii, de încurcăturile în care se află fratele domniei sale. Lucrurile se întâmplă de trei ani de zile, nu se întâmplă de ieri - de azi şi nu cred că cei de la SRI, cei de la DNA sau Procuratura Generală să nu-i fi spus preşedintelui ce se întâmplă, pentru că, în opinia mea, este un caz de siguranţă naţională. În cazul că cineva a încercat să-l implice pe preşedintele ţării în această situaţie, este caz de siguranţă naţională, în cazul în care fratele preşedintelui acţiona fără ca preşedintele să ştie, cei în măsură să informeze Preşedinţia de acţiunile domnului Mircea Băsescu cred că au făcut-o, pentru că, la fel, acţiunile domnului Mircea Băsescu ridică o problemă de siguranţă naţională şi orice destabilizare a României, în situaţia existentă, în această parte a Europei, ridică o problemă de siguranţă naţională", a spus Calimente la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Meleşcanu: SIE a informat despre relatările din presa străină cu privire la scandalul Mircea Băsescu


El a adăugat că este convins că, în afară de preşedinte, a fost informat şi primul ministru cu privire la aceste evenimente.

'Pe mine mă interesează foarte mult poziţia primului ministru, pentru că eu nu cred că el, atunci când a semnat acordul de coabitare şi a numit-o pe doamna Kovesi, nu ştia despre acest dosar, pentru că eu sunt sigur că doamna Kovesi l-a informat şi pe primul ministru. Poziţia premierului, că nu ştie nimic, mi se pare foarte suspectă şi politizată. Şi a preşedintelui la fel', a menţionat liberalul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ