Atac uluitor al Realitatea Tv la serviciile de informaţii pentru a justifica hoţia lui Mircea Băsescu

| 23 iun, 2014

Dosarul Băsescu-Bercea. Intervenţii precum cea de duminică de pe Realitatea Tv nu reprezintă altceva decât încercări grosolane de manipulare a opiniei publice, care oferă măsura disperării șefului statului față de un scandal care îi năruie orice șansă de a mai ieși cu capul sus de pe poarta palatului Cotroceni.

Dosarul Băsescu-Bercea. Scandalul în care este implicat Mircea Băsescu reprezintă poate cea mai dură lovitură din imagine pe care liderul de la Cotroceni putea să o primească cu câteva luni înainte de terminarea mandatului. Aliaţii din mass-media ai preşedintelui încearcă zilele acestea aproape orice pentru a salva ce se mai poate din imaginea deja distrusă a liderului de la Cotroceni, dând explicaţii din ce în ce mai fanteziste în legătură cu ce a făcut Mircea Băsescu.

Un astfel de exerciţiu a avut loc duminică seara pe Realitatea Tv, când Rareş Bogdan l-a avut invitat pe fostul procuror Gheorghe Oancea. Promiţând încă de dinainte de debutul emisiunii dezvăluiri şocante, Rareș Bogdan i-a dat lui Oancea ocazia să se exprime pe larg în legătură cu scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, magistratul declarând că "în opinia mea, ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce se întâmplă e un scenariu extrem de bine concentrat şi pus la punct, o activitate foarte laborioasă făcută de câţiva ani, cu o ţintă foarte precisă, dar care a găsit substanţă, motivaţie. Părerea mea e că toată această activitate a fost desfăşurată de serviciul secret al MAI care controlează, este notorie chestiunea, mediile infracţionale, în special cele ţigăneşti, nu mai vorbim de mediul penitenciar, unde mama lui Bercea Mondial spune tot ce trebuie să spună". Concluzia la care s-a ajuns destul de repede a fost că "Mircea Băsescu a fost lucrat. Şi el, şi familia. Cum vă imaginaţi că el (Bercea Mondial, n.r.), de trei ani, dă telefoane pe la familie din penitenciar... Chestiuni ca astea credeţi că au fost trecute cu vederea de organele specializate ale MAI, nu s-a ştiut? E o naivitate să credem asta! Nu se poate ca un personaj ca acest Bercea Mondial, cu relaţii în mediul familiei prezidenţiale, este obiectiv numărul zero pentru toată lumea. E bătaie pe el! Cine are primul acces? Serviciul secret".

Citeşte şi: Dosarul Băsescu-Bercea: CAB judecă vineri contestaţia lui Mircea Băsescu la arestarea preventivă

Astfel, aşa zisa argumentaţie a procurorului Oancea exploatează la maxim o teorie conspiraţionistă, în care o situaţie extrem de simplă este explicată într-o manieră complicată prin apelul la forţe oculte. În acest caz, DGIPI este prezentată ca o instituţie atotputernică care a orchestrat o lovitură împotriva şefului statului prin intermediul fratelui acestuia. Faptul că DGIPI nu se bucură de aceeaşi notorietate ca SRI, SIE sau SPP reprezintă, din acest punct de vedere, un fapt ce poate fi exploatat pentru construirea unei teorii conspiraţioniste.

Citeşte şi: Parlamentul se reuneşte marţi pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu

În realitate, toată această discuţie despre cum Bercea Mondial ar fi controlat de serviciul secret al MAI este doar o manieră prin care se încearcă, utilizând senzaţionalul, abaterea atenţiei opiniei publice de o realitate extrem de simplă. În fond, în acest moment fratele preşedintelui României este în arest pentru trafic de influenţă în timp ce liderul de la Cotroceni încearcă din răsputeri să îşi apere imaginea deja compromisă. În final, intervenţii precum cea de duminică de pe Realitatea Tv nu reprezintă altceva decât încercări grosolane de manipulare a opiniei publice, care oferă măsura disperării șefului statului față de un scandal care îi năruie orice șansă de a mai ieși cu capul sus de pe poarta palatului Cotroceni și a-și continua cariera politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iun, 2014
Miron
Pai cum au orchestrat cei de la DGIPI sa reclame M.Basescu ca este santajat, (ca de acolo a pornit)l-au hipnotizat?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ