Dosarul Băsescu-Bercea. PMP a rămas în zodia ridicolului încercând să îl apere pe Băsescu

| 23 iun, 2014

Dosarul Băsescu-Bercea. Pledoaria celor doi lideri PMP în apărarea şefului statului este de-a dreptul penibilă, în contextul în care Traian Băsescu apare menţionat în cadrul probelor video şi audio ca beneficiar al mitei primite de fratele său de la clanul interlop condus de Bercea Mondial.

Dosarul Băsescu-Bercea. Deşi arestarea lui Mircea Băsescu într-un dosar în care sunt vehicultate acuzaţii de trafic de influenţă şi şantaj şi suspiciunile legate de implicarea şefului statului ar fi trebuit să determine pe orice lider politic responsabil să se delimiteze de Traian Băsescu, o serie de lideri PMP au făcut zid în jurul preşedintelui.

Arestarea fratelui preşedintelui într-un dosar ce îl incriminează pentru trafic de influenţă a afectat iremediabil şi ultima picătură de credibilitate de care se mai putea bucura Traian Băsescu. Implicarea şefului statului în acest dosar este de natură să afecteze în mod defavorabil imaginea instituţiei prezidentiale şi, implicit, să aducă grave prejudicii ţării noastre.

În acest context ignorând interesul naţional al României, o serie de lideri PMP au sărit care mai de care să îl apere pe Traian Băsescu în speranţa că vor da bine în faţa şefului de la Cotroceni. Cu toate acestea, popularii nu au făcut decât să se decredibilizeze.

Citeşte şi: Diaconescu: Nu mai este nevoie de un preşedinte jucător

Primul oficial care a sărit în apărarea preşedintelui Traian Băsescu a fost nimeni altul decât fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu care, în schimbul promisiunii de a fi candidatul prezidenţiabil al PMP, s-a metamorfozat peste noapte dintr-un stângist într-un mare om politic de dreapta. Proaspătul membru PMP a încercat să facă din Traian Băsescu un erou al independenţei justiţiei. „Preşedintele, ca un adevărat om de stat, a dat probabil cel mai important test de consecvenţă pe care îl poate da un politician. Când cineva extrem de apropiat intră într-o situaţie dificilă, când ai a alege între consecvenţa sprijinirii independenţei justiţiei şi o situaţie specială de un anume fel, faptul că preşedintele a rămas consecvent arată fermitatea principiilor sale politice. Şi din punctul nostru de vedere, această fermitate, care ţine stric de independenţa justiţiei, este un exemplu de urmat. Preşedintele a apărat justiţia mai presus de orice, mai presus chiar de familie”, a declarat Cristian Diaconescu.

Cum nu putea sta departe de lumina camerelor de vederi, proaspăta preşedintă a PMP, Elena Udrea, a ieşit şi ea pentru a susţine argumentaţia lui Cristian Diaconescu. „Preşedintele Traian Băsescu a reuşit să ducă la îndeplinire principalul proiect pe care l-a propus românilor în 2004: independenţa Justiţiei. Din păcate, a fost nevoie de cazul fratelui Preşedintelui pentru ca toată lumea să se convingă de acest adevăr”, a declarat Elena Udrea.

Citeşte şi: Elena Udrea: Nici Ponta, nici Tăriceanu nu au căderea morală să ceară demisia lui Băsescu

Pledoaria celor doi lideri PMP în apărarea şefului statului este de-a dreptul penibilă în contextul în care Traian Băsescu apare menţionat în cadrul probelor video şi audio ca beneficiar al mitei primite de fratele său de la clanul interlop condus de Bercea Mondial. Or, în aceste condiții, orice om de stat responsabil, și cu atât mai mult președintele României, avea datoria să se pună la dispoziția organelor de anchetă pentru a lămuri suspiciunile care planează asupra sa. În schimb, Traian Băsescu a preferat să se ascundă în spatele imunității prezidențiale, arătând că puțin îi pasă de credibilitatea pe plan extern a României şi obstrucționând astfel mersul firesc al justiției.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 2014
Ben Doe
Pusalaia
Alexandra Radu se plaseaza cu acest "articol" in zona mancatorilor de c...t fara dovezi patronata de securistul dovedit cu acte si antene care se tot ascunde de puscarie ca dracu de tamaie. Vorba veche romaneasca "nu mor caii cand vor cainii" ar trebui sa insemne si pentru Alexandra ca presedintele nu demisioneaza cand vrea d-ra Pusalaia. "Picatura de credibilitate" a lui Basescu nu trebuie confundat cu ceea ce se scurge din madularul supt de d-ra Rusu in cazul de fata.
23 iun, 2014
cornel
prezentul articol
oare cum e posibil ca inpostura de jurnalist sa sustineti ceea ce a-ti scris la adresa unei persoane cu atat mai grav a presedintelui tarii fara sa aveti dovezile acuzatiilor aduse..e la limita de jos a bunului simt..oare chiar atat de greu reusiti sa va castigati painea? Nu sunt partizanul nimanui ( si poate asta ne deosebeste) dar mi se pare suburban sa sustineti ceva c enu puteti dovedi. Referitor la comentariile celorlalti - fiecare poate avea opinia sa personala ..iar alegerile mai apoi ne apartin. Nu exista Bine sau Rau este doar felul si partea unde ne situam cu judecata noatra fata de o anumita stare..pentru unii e bine pentru altii e rau.. dar starea inesenta ei ramane aceiasi..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ