Ca să îşi ascundă laşitatea în scandalul Băsescu, Macovei revine cu minciuni

| 23 iun, 2014

Când liderul tău politic de suflet este implicat într-un scandal exact în zona în care tu ai încercat să îţi construieşti o imagine de cruciat, e un pic cam greu să aduci argumente care să fie cât de cât credibile. În schimb, e mai uşor să încerci să creezi subiecte artificiale care în realitate nu au niciun pic de relevanţă pentru opinia publică.

Monica Macovei reprezintă din toate punctele de vedere imaginea servilismului în raport cu Traian Băsescu. În fond, fără fosta procuroare comunistă ajunsă între timp o veritabilă o cruciată a independenţei justiţiei din România, Traian Băsescu nu ar fi reuşit să obţină influenţa pe care o are în interiorul parchetelor şi instanţelor.

Toate acestea se întâmplau în alte vremuri, când şeful statului o luase pe Macovei de la conducerea unui ONG şi o făcuse ditamai Ministru al Justiţiei. De atunci, relaţia politică dintre cei doi s-a mai răcit, deşi Monica Macovei nu s-a lepădat pe de-a-ntregul de şeful statului.

Citeşte şi: Traian Băsescu despre dosarul Băsescu-Bercea: Niciodată n-am intervenit în vreun dosar


Acum, eurodeputata PDL pare să fie pusă într-o situaţie extrem de jenantă de controversele în care familia prezidenţială a intrat. În fond, fratele preşedintelui este acuzat că i-ar fi promis lui Bercea Mondial că-i va obţine achitarea prin intervenţii la adresa actului de justiţie din ţara noastră. Pe cale de consecinţă, de la izbucnirea scandalului, doamna Macovei a fost extrem de tăcută, preferând să nu se implice într-o dezbatere publică din care ar fi avut doar de pierdut. În schimb, Macovei a ieşit vineri cu o serie de acuzaţii şi atacuri ieftine, ţinta fiind de această dată fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz.

Conform fostei procuroare, Schulz ar fi blocat timp de mai multe luni cererea Direcției Naționale Anticorupție de ridicare a imunității fostului europarlamentar român Ovidiu Silaghi, suspectat de fapte de corupție. Astfel, Schulz și-a încălcat atribuțiile de Președinte al Parlamentului European şi ar trebui să îşi dea demisia nu numai de la șefia Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D), ci și din Parlamentul European.

Citeşte şi: Traian Băsescu despre urmărirea penală a ginerelui său: Nu ştiu despre ce este vorba


Pe lângă stângăcia cu care a fost făcut, demersul în sine conţine câteva fracturi logice. Dacă, într-adevăr Schultz ar fi blocat anchetarea lui Silaghi, atunci de ce eurodeputata PDL nu a ţipat mai devreme, că doar au trecut inclusiv alegerile pentru Parlamentul European în care social-democratul german era principalul adversar al popularilor.

De asemenea, criticile doamnei Macovei sunt de acum egale cu zero, din moment ce Ovidiu Silaghi a devenit între timp deputat în Parlamentul României şi, pe cale de consecinţă, statutul lui nu mai este treaba legislativului de la Strasbourg.

Astfel, devine evident că avem de a face cu un demers de distragere a atenţiei opiniei publice, Monica Macovei încercând să schimbe subiectul în contextul în care nu este capabilă să îşi mascheze propria laşitate în cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu.

Citeşte şi: CTP: Băsescu, un animal politic! Asta se numește obraz gros la români!

Desigur, când liderul tău politic de suflet este implicat într-un scandal exact în zona în care tu ai încercat să îţi construieşti o imagine de cruciat, e un pic cam greu să aduci argumente care să fie cât de cât credibile. În schimb, e mai uşor să încerci să creezi subiecte artificiale care în realitate nu au niciun pic de relevanţă pentru opinia publică. Monica Macovei dă astfel măsura perfectă a modului meschin în care face politică, favorita lui Traian Băsescu preferând să treacă sub tăcere un subiect defavorabil pentru patronul său politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 2014
nicu
Asta e prerea ta,sau a patronului care te Pulateste?Hai fii sicera....Cand spui Jos Basescu,nu spui Jos Justitia?Are seful taiu probleme cumva si tu incerci sa fii FATA DE CASA?Esti tanara,oarecum draguta,nu te prostitua in politica,ai sansa sa faci ceva pentru tara ta ....de ce lucrezi impotriva EI?Banii,se duc fetit/o,dar ce lasi in urma ta te va urmari o viata!Cauta/ti un loc onest,unde poti invata sa iubesti ADEVARUL,si vei dormi mai linistita!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ