DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Maior: Băsescu n-a fost informat despre relaţia fratelui său cu Bercea

| 24 iun, 2014

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. SRI a transmis informări despre clanul Bercea, de-a lungul timpului, la organele de urmărire penală, dar şi preşedinţilor Ion Iliescu şi Traian Băsescu. Anunţul a fost făcut de George Maior, şeful Serviciului, după audierea la Comisia parlamentară pentru controlul SRI.

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Maior a precizat că a existat o singură informare transmisă preşedintelui Traian Băsescu privind activităţile clanului Bercea, în octombrie 2009, dar că şeful statului a avut dreptate atunci când a spus că nu a fost informat despre legăturile dintre Sandu Anghel şi fratele său.

Directorul SRI a precizat că, în perioada 2001- 2012, la nivelul Serviciului au fost derulate 8 acţiuni informativ-operative referitoare la activităţile de criminalitate organizată ale grupării Bercea.

Potrivit lui Maior, SRI monitorizează "aspecte privind securitatea naţională din activitatea lui Bercea şi a unor apropiaţi ai acestuia încă din anul 2001", iar informările SRI au fost trimise de-a lungul timpului la organele de urmărire penală, dar şi preşedintilor Ion Iliescu şi Traian Basescu.

 

Citeşte şi: C.T.Popescu: Nu există pârghii care să-l determine pe Traian Băsescu să-şi dea demisia


Maior a precizat că Traian Băsescu a fost informat de SRI pe 29 octombrie 2009 în legătură cu probleme care ţin de securitatea naţională privind activitatea clanului Bercea.

George Maior a arătat însă că acea informare nu a conţinut aspecte referitoare la relaţia lui Bercea cu fratele şefului statului. "Nu a conţinut acea informaţie referitoare la raportul, relaţia lui Bercea cu fratele domniei sale. Preşedintele, în declaraţia de ieri, a avut dreptate când a spus că serviciile de informaţii nu au abordat această chestiune într-o informare separată", a spus directorul SRI.



Citeşte mai mult pe romaniatv.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ