Parlamentul a aprobat declaraţia comună pentru demisia de onoare a lui Băsescu

| 23 iun, 2014

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, luni, propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ca Parlamentul să adopte o declaraţie comună prin care să solicite demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu.

Dosarul Bercea - Băsescu. Călin Popescu-Tăriceanu a explicat că grupurile parlamentare vor putea formula amendamente la acea declaraţie până marţi, la ora 18,00, şedinţa plenului comun al Parlamentului urmând să fie convocată pentru miercuri, la ora 10,00, pentru a aproba documentul.

'În privinţa declaraţiei comune a Parlamentului, prin care se solicită demisia de onoare a preşedintelui României, propunerea a fost aprobată şi am stabilit ca până mâine seară, la ora 18,00, grupurile parlamentare să poată să facă amendamente sau completări. Miercuri dimineaţă, la ora 9,00, Birourile Permanente reunite vor analiza aceste propuneri pentru a le integra eventual în declaraţia pe care urmează să o adopte Parlamentul, iar la ora 10,00 va avea loc şedinţa plenului pentru discutarea şi aprobarea declaraţiei', a spus Tăriceanu, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.

Citește și: Bomba cu ceas din carneţelul lui Bercea Mondial e pe cale să explodeze

În ceea ce priveşte solicitarea PDL potrivit căreia în declaraţie ar trebui să fie inclusă şi solicitarea privind demisia premierului Victor Ponta, acesta a spus că le-a recomandat acestora să depună o moţiune de cenzură.

'E foarte interesantă solicitarea. În cazul premierului există o procedură şi constituţională, şi democratică bine împământenită, inclusiv în România - când premierului i se cere demisia, se depune o moţiune de cenzură şi Parlamentul votează şi atunci nu mai există altă cale. Nici nu trebuie să i se ceară verbal. Este ceea ce i-am îndemnat atât pe cei de la PDL, cât şi de la PNL - să iniţieze o moţiune de cenzură pentru demiterea premierului, dacă doresc acest lucru', a mai precizat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a anunţat că şi propunerea sa privind analizarea cazului Băsescu-Bercea Mondial de către Comisia comună de supraveghere a activităţii SRI a Parlamentului a fost, de asemenea, aprobată de Birourile Permanente reunite.

'S-a aprobat propunerea pe care am adresat-o celor două comisii reunite de supraveghere a activităţii SRI de la Senat şi de la Cameră pentru a cere toate informaţiile relevante în cazul grav de corupţie care îl vizează pe fratele preşedintelui României. După ce această comisie reunită se va întruni, cu materialele, documentele şi cu concluziile vom putea spune ce vom face mai departe', a arătat Tăriceanu, reiterând faptul că există indicii în declaraţiile publice ale preşedintelui Traian Băsescu care conduc spre concluzia că acesta ştia, încă din 2011, de relaţiile pe care fratele său le avea cu 'lumea interlopă'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 2014
casandra
v-ati pierdut uzul ratiunii
daca l-ati avut!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ