Băsescu își asumă o umilire previzibilă la Bruxelles

| 24 iun, 2014

Câinii de pază ai democrației, dar nu numai ei, latră ca-n pustie și cu toate acestea caravana prezidențială își vede nestingherită de drumurile ei, spre Bruxelles. Deși presa de toate culorile, și cea cu și cea fără datorii față de tabăra Băsescu, se dă ceasul morții pe tema scandalului Berceanu-Băsescu, președintele o ține una și bună, pe a lui, el și nimeni altcineva se va duce la reuniunea Consiliului European.

Dosarul Băsescu Bercea. Este greu de spus ce ar mai trebui făcut ca Traian Băsescu să-și asume și el o dată, măcar o singură dată, răspunderea politică pentru ceva. Scandalul mitei de la interlopi este de o gravitate fără seamăn, pentru prima oară în 24 de ani de politică postdecembristă se reunește Parlamentul pentru a-i bate obrazul pietrificat președintelui. Poate se simte și el, într-un final și își dă demisia, dovedind măcar în ceasul al 12-lea că nu se cramponează de putere. Slabe speranțe, spre mai deloc, a ținut să ne precizeze Băsescu într-o alocuțiune televizată care s-a desfășurat haotic, sub semnul evident al lipsei de coerență și deranjului mental.

Românii au aflat că Băsescu a apărut iar nu pentru a-și prezenta demisia în direct, așa cum speră o țară întreagă. Au fost aburiți din nou cu elucubrații despre Dan Voiculescu, adversarul preferat al președintelui, mai ales de când s-a dovedit că ”mogulul” antenist are un soi de puteri paranormale (sau telenormale?) prin care poate hipnotiza diverși membrii ai familiei președintelui. Pe Mircea Băsescu l-a constrâns astfel să calce-n anturaj prost dar, mai ales, să ia din acest anturaj, așa cum se aude: un morman de valută. Pe noul ginere al lui Băsescu, e vorba de avocatul Radu Pricop, soțul Ioanei Băsescu, tot paranormalul Voiculescu l-o fi influențat să ajungă urmărit penal... Cât despre Victor Ponta, președintele ne-a asigurat că se face vinovat de tot restul relelor posibile, pe care au rămas nealocate. În discursul dezlânat, ce sărea alandala de la un subiect la altul și înapoi, Traian Băsescu s-a lăudat singur – mai neconvingător decât oricând – enumerându-și ”calitățile” care-l îndreptățesc pe el să meargă la Bruxelles, în detrimentul premierului.

Cazul Băsescu. Nici un cuvânt despre esența problemei, amintită în acest context doar de Victor Ponta care a tras un semnal de alarmă referitor la "o poziția slabă" a României în negocierilede săptămâna viitoare, unde în cadrul reuniunii Consiliului European țara noastră va fi reprezentată ca vai de ea, de Traian Băsescu, un președinte care nu numai că este la final de mandat, dar la un final de mandat eztrem de dezonorant. Cum va fi președintele privit ca un partener de discuții de către ceilalți reprezentanți ai statelor UE, s-a întrebat premierul, în această ”situație politică extrem de sensibilă"? Nicicum. Și plusăm reamintindu-ne dezastrul de imagine al unui Băsescu ignorat de Angela Merkel, lăsat fără onorurile cuvenite, la scara avionului, pe un aeroport german. Băsescu face ce a făcut dintotdeauna, se joacă cu focul și cu răbdarea partenerilor occidentali și nu se va potoli până când nu se va arde iar cu o umilință usturătoare. Din păcate de data aceasta împreună cu președintele Băsescu va pierde și România...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 2014
Gabriel
Mai Baiatule,
Iti scriu din now te ratoiesti ca un catel la acadea....
Tu nu ai ani de serviciu citi are omul care il critici de presedintie.
Politetea trebuia sa o inveti I scoala. Tu ai invatat in scoala injuraturile. Lasa serviciul asta ca te degradeaza si mergi undeva afara invata cum se face politica acolo si pe urma intorce-te si lasa-ti amprenta acasa in Romania. Nu calca in amprenta altora ca devi mic si nevazut. Asta vrei?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ