Dosarul Băsescu-Bercea. Prietenii preşedintelui, băgaţi până la gât în combinaţii cu lumea interlopă

| 24 iun, 2014

Dosarul Băsescu-Bercea. Cazul traficului de influenţă în care este implicat fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, arată cât de bolnavă este societatea în care trăim şi ce legături dubioase există între clasa politică, familia Băsescu, justiţie şi lumea interlopă.

Dosarul Băsescu-Bercea. Bercea Mondial şi-a creat o reţea foarte bine pusă la punct, prin care a reuşit să obţină neînceperea urmăririi penale (NUP) în foarte multe dosare, care-l aveau ca subiect pe cel menţionat sau membri ai familiei sale. Nu am studiat dosarele să pot spune dacă îl încriminau sau nu, dar cele două condamnări primite de Bercea şi modul cum a încercat să scape de puşcărie folosindu-se de fratelui lui Traian Băsescu ridică semne de suspiciune cu privire la corectitudinea cu care au fost tratate dosarele respective în trecut.

De fapt, suspiciunile sunt şi mai întemeiate având în vedere legăturile lui Bercea Mondialul cu diverşi politicieni, judecători, precum şi alţi oameni importanţi din viaţa publică. Cea mai importantă „pilă” era cu familia Băsescu şi aici e arhicunoscutul caz de trafic de influenţă, care-l avea în centru pe Mircea Băsescu, cel care i-a şi botezat o nepoată în 2010. Tot prin rudenie, interlopul şi-a creat mai multe relaţii în lumea politică şi în justiţie: fostul consilier prezidenţial Theodor Stolojan i-a botezat fiul „Patronaş” în 2004, Nicolae Grădinaru, fost deputat PD/PDSR/PRM, l-a botezat în anii `90 pe fiul „Ambasador”, Gheorghe Brenciu, fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, l-a botezat, în 2009, pe fiul „Televizor”, iar fosta preşedinta a Tribunalului Bucureşti, care s-a perindat şi prin CSM, Maria Huza l-a botezat în 2005 pe fiul „Judecător”.

Citeşte şi: Stolojan își justifică relația cu Bercea Mondial

Pânza de păianjen a rudeniei interlopului cu lumea politică continuă cu oameni din PDL: Gabriel Diaconu (fost viceprimar Slatina) i-a botezat un nepot în 2009, Marian Chitea (fost director Hidroserv până în 2009, atunci când a fost nevoit să demisioneze din cauza condamnării lui Bercea Mondialul) i-a botezat un nepot în 2009, Iulius Spak (fiul afaceristului Constantin Spak, care s-a sinucis în 2009) i-a botezat o nepoată. Însă pânza este mult mai întinsă. Potrivit Jurnalul.ro, „surse apropiate anchetei desfăşurate de procurorii DNA în cazul Mircea Băsescu au dezvăluit existenţa unui carnet al lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în care acesta ţinea o evidenţă strictă a sumelor de bani oferite unor factori de decizie din poliţie, procuratură şi justiţie, din judeţele Vâlcea şi Dolj, dar şi de la Bucureşti, pentru ca cele 35 de dosare de anchetă în care apărea drept inculpat să nu fie definitivate”.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: Nu voi DEMISIONA!

Toată acestă încrengătură de rudeni ne poate duce cu gândul la multe situaţii, inclusiv la cea în care sistemul politic şi juridic l-a favorizat. Presa a relatat şi mediatizat intens problemele interlopului Bercea Mondial şi cu toate acestea familia Băsescu şi apropiaţi ai familiei au avut strânse legături. Traian Băsescu ştia foarte bine cine este şi cu ce se ocupă Bercea Mondialul şi cu toate acestea s-au întâlnit în cadrul unor evenimente publice. Şi afirmaţia că nu ştia că fratele Mircea va boteza o nepoată a lui Bercea nu poate fi credibilă în contextul în care subiectul a fost de notorietate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ