Cum încearcă Robert Turcescu să demonstreze că românii nu văd și nu aud bine

| 23 iun, 2014

”Colonelul” Robert Turcescu și-a luat partea leului, încercând să demonstreze pe blogul personal că mita în cazul Bercea-Băsescu nu este mită ci împrumut cămătăresc, iar implicarea președintelui Băsescu nu ar exista, nefiind decât o impresie greșită determinată de alăturarea rău intenționată a unor înregistrări conjuncturale.

Momentul de derută extremă determinat de cazul Bercea propagandiștilor președintelui a trecut. În cel mai scurt timp, toți au trecut la treabă și,peste tot în mass media, a început misiunea imposibilă: albirea președintelui.

”Colonelul” Robert Turcescu și-a luat partea leului, încercând să demonstreze pe blogul personal că mita în cazul Bercea-Băsescu nu este mită ci împrumut cămătăresc, iar implicarea președintelui Băsescu nu ar exista, nefiind decât o impresie greșită determinată de alăturarea rău intenționată a unor înregistrări conjuncturale.

Citeşte şi: Bomba cu ceas din carneţelul lui Bercea Mondial e pe cale să explodeze


Dosarul Bercea ar fi în opinia jurnalistului Turcescu doar o monedă de schimb în vederea promovării unor personaje din provincie, mai precis Elisabeta Ponea, procuror-șef la Parchetul Craiova. Dar ambiția procurorului șef de la Craiova de a ajunge Procuror General, în locul Laurei Codruța Kovesi, este o simplă speculație făcută de Turcescu fără nicio susținere, fără dovezi. Mai mult, dacă citim cu atenție cele afirmate de jurnalistul dela B1TV, rezultă că:

1. Instituția condusă de Laura Codruța Kovesi a arestat un nevinovat! Dacă asta dorește să afirme Robert Turcescu, că DNA aresteaza nevinovați, nu înțelegem de nu își asumă acest lucru și nu o afirmă sus, clar și tare.

2. Dacă urmărim firul argumentației lui Turcescu suntem nevoiți să admitem și sugestia că probele din cazul Bercrea ar fi false, că nu există, că am avea de-a face cu un complot. Rezultă deci, conform lui Turcescu, că ICCJ falsifică probe? În acest caz cum își motivează jurnalistul Robert Turcescu schimbarea radicală de atitudine față de ICCJ, pe care o lăuda până acum necondiționat?

Citeşte şi: Traian Băsescu despre dosarul Băsescu-Bercea: Niciodată n-am intervenit în vreun dosar

3. Acuzele extrem de grave la adresa premierului Victor Ponta, văzut de Turcescu ca element determinant al acestei teorii a conspirației împotriva fraților Băsescu are o eroare structurală. Toate aceste acuze repetate de corupție la adresa lui Victor Ponta sunt de fapt mostre de discurs politic, de factură electorală, fără susținere reală. Cum se explică și cum motivează Robert Turcescu detaliul important că Victor Ponta nu este și nu a fost anchetat până acum pentru corupție? Dacă premierul ar fi vinovat, așa cum sugerează Turcescu dar și alții, de ce DNA condus de Laura Codruța Kovesi nu l-a anchetat până acum? Este un detaliu de neocolit că sistemul evită sa îl ancheteze. Nimeni nu vrea să admită în ruptul capului că această anchetă în cazul premierului lipsește, poate, tocmai pentru că Victor Ponta nu este vinovat? Nevinovăția premierului nu este luată de Turcescu în calcul nici de frică, o reținere pe care, inexplicabil, jurnalistul nu o are și cu celelalte personaje evident împlicate în acest caz. Oricine poate fi nevinovat pentru Turcescu, în primul rând președintele, în al doilea rând fratele acestuia, Mircea Băsescu, ba chiar și Bercea Mondial. Nu și Ponta...


4. O inadvertență supărătoare în scenariul semnat de Turcescu este cea legată chiar de dosarul instrumentat de procurorul Iacobescu în 2011. Dacă acesta este un dosar fabricat, cu intenția de a fi folosit într-un multiplu șantaj, așa cum rezultă din teoria conspirației expusă de Turcescu, de ce a fost clasat în 2011?

5. La final dar nu în ultimul rând, dacă acest dosar este o manipulare cu intenția de lovi în președinte, așa cum sugerează Turcescu, de ce i-a dat drumul Laura Codruța Kovesi? Și ce relevanță are trecerea în revistă a tuturor mizeriilor despre șoferul-bodyguardul-amantul șefei DNA? Menționarea personajului amintit și de Bercea Mondialu, din dubă, e făcută nevinovat, desigur, așa cum se pricepe Robert Turcescu să bată apropouri... În acest caz ni se sugerează că Laura Codruța Kovesi ar fi implicată și că a dat drumul la acest dosar pentru că e nemulțumită, schimbă tabăra sau orice altceva vă mai trece prin minte. De când cu fractura din tabăra băsistă, intelectuali reformiști vs. restul lumii, orice este posibil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 2014
ion
slugarnicu
bai Turcescule,fie cum zici tu,bani luati de M.Basescu nu reprezinta mita,ci imprumut camataresc,dar te intreb;astia nu trebuiau dati inapoi?orice imprumut,nu trebuie returnat?te inteleg ca esti slugarnic unui stapan,dar nu depasi limitele bunului simt.
24 iun, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
BĂI BOULE
Turcescu un tolomac al sistemului băsist ..De fapt cam toţi de la B1 sunt nişte DEBILI .. ORCAN , MARIAN ,PUŞCĂLĂU ,ANDRONIC ,parvenita MATEI,Ş.A... CUM DISPARE IPOCRITUL DE LA COTROCENI VOR RĂMANE FĂRĂ SERVICIU ..O SĂ-L PUPE ŞI-N POPOU PE VOICULESCU PENTRU O BUCATĂ DE PÂINE .... HĂ HĂ HĂ HĂ HĂ HĂ

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ