Ginerele lui Traian Băsescu, urmărit penal

| 23 iun, 2014

Radu Tudor anunță că Radu Pricop, ginerele președintelui Traian Băsescu este urmărit penal!

“In dosarul restituirii unor terenuri a inceput urmarirea penala IN REM la data de 11 aprilie 2014. La data de 26 Mai 2014, a fost inceputa urmarirea penala IN PERSONAM pentru mai multi faptuitori, printre care si numitul RADU PRICOP. Infractiunile savirsite sunt de fals si inselaciune”, scrie Radu Tudor pe blogul personal.

Noul soț al Ioanei Basescu, avocatul bucurestean Petru Radu Pricop, a reusit sa obtina, impreuna cu alte patru persoane, despagubiri in valoare de peste 44 de milioane de lei, adica aproximativ 10 milioane de euro, pentru o suprafata de 90 de hectare situata in orasul Stefanesti, din judetul Arges. Despagubirile, platite de catre ANRP in transe anuale, de la 1 ianuarie 2014, au fost stabilite printr-o decizie a Curtii de Apel Pitesti, din 2012, mentinuta si de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Astfel, cauza a fost judecata de catre Curtea de Apel Pitesti in doar trei termene. Potrivit portalului instantelor de judecata, cererea de chemare in judecata a fost inregistrata de catre reclamanti la data de 9 decembrie 2011, pe rolul Sectiei a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal de la CA Pitesti. Asa cum reiese de pe site-ul instantei, primul termen de judecata a avut loc in data de 18 ianuarie 2012, cand s-au decis urmatoarele: “Amana judecarea cauzei la 15 februarie 2012, pentru cand se emite adresa Comisiei Centrale de Stabilire a Despagubirilor in sensul de a depune la dosarul cauzei, dosarul administrativ cu propunere de despagubiri in ceea ce-i priveste pe reclamanti. Reclamantii Visoiu Valentin, Barbu Florin Serban, Gheorghe Gabriel si paratul primesc termen in cunostinta potrivit dispozitiilor art.153 alin.1 coroborat cu art.88 alin.51 Cod procedura civila. Pronuntata in sedinta publica, astazi 18 ianuarie 2012, la Curtea de Apel Pitesti – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal”.

La urmatorul teremen, cel de pe 15 februarie 2012, nu s-a intamplat insa nimic. Iata ce a hotarat instanta: “Amana pronuntarea la 22 februarie 2012”.

Aceasta a fost si data in care Curtea de Apel Pitesti a pronuntat sentinta. Instanta a admis cererea reclamantilor si a hotarat ca acestia sa primeasca despagubiri in valoare de 44.100.000 de lei, ceea ce inseamna aproximativ 10 milioane de euro.

Iata minuta CA Pitesti din 22 februarie 2012:

“Admite actiunea. Obliga parata sa emită reclam. decizia titlu de despagubiri pentru suprafata de 905.000 m.p. teren din Orasul Stefanesti jud.Arges la valoarea de 44.100.000 lei potrivit Raportului de Evaluare intocmit de Romcontrol SA Buc. Departamentul Evaluari. Cu recurs”.

ICCJ a judecat recursul in doua termene

Cum era si normal, sentinta a fost atacata cu recurs de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Dosarul a fost inregistrat la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, asa cum reiese de pe siteul instantei supreme, in data de 9 aprilie 2012. Si aici procesul a mers extrem de repede.

Primul termen a avut loc la 30 mai 2012, instanta pronuntandu-se la cel de-al doilea termen din proces. In 28 noiembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis urmatoarele: “Decizia nr.5044/28.11.2012. Respinge recursul declarat de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor impotriva sentintei nr.67 din 22 februarie 2012 a Curtii de Apel Pitesti – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal ca nefondat. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica, astazi 28 noiembrie 2012”.

Raportul de evaluare pentru despagubiri a fost intocmit de societatea controlata de sotul Andreei Paul Vass, colega de partid a Elenei Basescu

Cuantumul despagubirilor primite de Radu Pricop si celelalte patru persoane, acestea au fost stabilite, dupa cum se poate vedea in minuta CA Pitesti, de un raport de evaluare intocmit de Romcontrol. Este vorba despre o societate controlata de Cristian Paul, sotul Andreei Paul Vass, fosta consiliera a premierului Emil Boc, in prezent unul dintre liderii PDL si colega de partid cu sora Ioanei Basescu, Elena.

Iubitul Ioanei Basescu a fost avocatul Elenei Basescu

Daca avocatul Petru Radu Pricop in 2012, la vremea judecarii dosarului de catre Curtea de Apel Pitesti si ICCJ, iubitul Ioanei Basescu, nu stim. Informatia despre relatia pe care o au cei doi a aparut in aceste zile in presa tabloida. Ceea ce se stie insa este ca, Petru Radu Pricop se afla in anturajul familiei Basescu inca din 2007. Atunci, iubitul Ioanei Basescu a fost avocatul Elenei Basescu, intr-un proces in care fiica cea mica a presedintelui daduse in judecata doua publicatii care scrisesera ca EBA s-a drogat cu cocaina.

Citeşte şi: Traian Băsescu va fi din nou bunic. Ioana Băsescu este însărcinată

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ