Radu Mazăre şi un deputat PSD, acuzaţi de vânzarea unui teren din Constanţa

| 26 iun, 2014

Radu Mazăre, primarul Constanţei, şi deputatul PSD Radu Babuş au fost puşi sub acuzare de procurorii DNA, în legătură cu vânzarea la o valoare mult diminuată a unui teren din zona Cazinoului situat în staţiunea Mamaia.

Radu Mazăre, primarul Constanţei, şi deputatul PSD Radu Babuş au fost puşi sub acuzare de procurorii DNA, în legătură cu vânzarea la o valoare mult diminuată a unui teren din zona Cazinoului situat în staţiunea Mamaia.

Potrivit unui comunicat DNA, cercetările în cazul lui Radu Mazăre au fost extinse "şi pentru infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000" (vânzarea unui teren din zona Cazinoului).

Citeşte şi: Mazăre: Kovesi trebuie suspendată pentru cercetări privind acuzaţiile lui Bercea

În afară de primarul Radu Mazăre, mai sunt cercetaţi următorii:

- RADU BABUŞ, la data faptelor director general al Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, în prezent deputat în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000
- HORTOLOMEI MOSCU SORINA GINA, la data faptelor reprezentant al societăţilor comerciale SC MEHMETOGLU SRL, SC BULEVARD SA şi SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor
- SC MEHMETOGLU SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor 
- SC BULEVARD SA, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor 
- SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

Citeşte şi: Noi probleme pentru Radu Mazăre. Procurorii DNA îi caută prin calculatoare

Iată în continuare comunicatul DNA:

"În ordonanţa de extindere a urmăririi penale se arată că există indicii care conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la data de 28.02.2007, în calitate de primar al mun.Constanţa, suspectul Mazăre Radu Ştefan a stabilit cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, pentru o suprafaţă de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al mun. Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC MEHMETOGLU SRL, reprezentată legal de suspecta Hortolomei Moscu Sorina Gina.

În aceeaşi ordonanţă se arată că suspectul Babuş Radu, în calitate de director general al RAEDPP Constanţa, la data de 31.05.2007, a stabilit cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, pentru o suprafaţă totală de teren de 502,81 m.p., situată în intravilanul mun.Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al mun Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a mai multor parcele de teren. Terenurile respective au fost cumpărate de SC MEHMETOGLU SRL, reprezentată legal de suspecta Hortolomei Moscu Sorina Gina, iar ulterior au dobândite, succesiv, de societăţile comerciale SC BULEVARD SA ( la data de 31.10.2007) și de SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeaşi suspectă. Tranzacțiile terenurilor totalizând 502,81 m.p s-au făcut prin creşterea succesivă a preţului, astfel încât SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piaţă, fiind disimulată provenienţa ilicită a acestor terenuri."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ