Radu Mazăre cere suspendarea din funcţie a şefei DNA, Laura Kovesi

| 01 iul, 2014

Radu Mazăre, a declarat marţi că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar trebui suspendată din funcţie şi cercetată pentru modul în care a 'tergiversat' dosarele în care este implicat Mircea Băsescu.

"Doamna Kovesi, înainte de a da sugestii judecătorilor, ar trebui să dea nişte explicaţii cum e cu fratele preşedintelui, cu tergiversarea dosarelor, cum a mutat dosarele în anul 2011. Ea trebuie să explice cum a luat dosarul procurorului Iacobescu, unde sunt interceptările din 2011. De ce nu s-au făcut percheziţii la rude? Poate găseau banii ţiganilor. Pe mine m-au percheziţionat şi fratele şi mama, prietenii. La Băsescu, nimic. În opinia mea, ea ar trebui suspendată, trasă pe dreapta, cercetată de un procuror şi dacă e curată să revină', a spus Radu Mazăre, prezent la Curtea de Apel Bucureşti la procesul în care este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri.

Citeşte şi: DAN VOICULESCU: Kovesi a făcut o mare greşeală, riscă excluderea din magistratură

La termenul de marţi al procesului, magistraţii au anunţat că la dosar a fost depusă o expertiză topografică, însă dezbaterile vor fi amânate pentru 2 septembrie, pentru ca inculpaţii şi avocaţii lor să i-a la cunoştinţă de conţinutul acestei expertize.

Procurorul de şedinţă a atras atenţia că expertul nu a răspuns la toate obiectivele stabilite anterior de instanţă şi a cerut din nou sancţionarea expertului, însă solicitarea a fost respinsă.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Citeşte şi: Kovesi s-a pus singură în situația în care reputația sa cere reparații


DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţei: primarul Radu Mazăre, fostul consilier municipal Nicuşor Constantinescu, directorul Direcţiei Administraţie Publică, Constantin Racu, directorul Direcţiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron şi consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu.

Procurorii îi acuza pe cei nouă de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Celelalte persoane trimise în judecată de DNA în acest dosar sunt funcţionari din Primăria Constanţa, funcţionari în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa (OCPI), mandatari, notari publici, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care şi Cristian Borcea), interpuşi cumpărători de terenuri şi un evaluator agreat de Primăria Constanţa, acuzaţi de procurori de săvârşirea de infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie sau de complicitate sau instigare la aceste infracţiuni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ