DAN VOICULESCU: Kovesi a făcut o mare greşeală, riscă excluderea din magistratură

| 01 iul, 2014

Proces Dan Voiculescu. Dan Voiculescu s-a prezentat, marti, in jurul orei 9, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), unde se reia procesul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care fondatorul PC a fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare.

Proces Dan Voiculescu. Este cel de-al optulea termen de cand dosarul a ajuns la CAB si primul dupa numirea celor doi noi judecatori, saptamana trecuta, in conditiile in care completul de judecata a suferit mai multe modificari. La intrarea in sediul CAB, Dan Voiculescu nu s-a aratat dornic sa dea declaratii, spunandu-le jurnalistilor ca se asteapta ca noul complet sa judece "drept, corect", informeaza B1TV.

Instanta a decis ca se discuta mai intai dosarele in care sunt arestari, asa ca Dan Voiculescu a aflat ca dosarul sau se va judeca incepand cu ora 12:30. El a decis sa astepte inceperea sedintei de judecata intr-o cafenea din apropierea CAB (foto).

Citeşte şi: Complet de judecată nou pentru Voiculescu în dosarul ICA

 

Atac la Kovesi. Asaltat ulterior de jurnalisti, Dan Voiculescu a raspuns la cateva intrebari, lansand, totodata, noi acuzatii la adresa procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.


El a declarat ca "nu e nici o graba" cu procesul, pentru ca se prescrie in 2017 sau 2023, in niciun caz la sfarsitul acestui an, asa cum sustine procurorul sef al DNA. "Nu e nici o graba. Din contra. M-am uitat pe CV-ul doamnei judecator Camelia Bogdan si am vazut ca e documentata, preocupata de studiu, are foarte multe comunicari si e specializata in spalarea banilor", a declarat Dan Voiculescu. Iritat de interventiile unui jurnalist, acesta i-a replicat "Vorbesti tu? Daca vrei, vorbeste cu tine".

Proces Dan Voiculescu.  Voiculescu a continuat spunand ca are "mare incredere" in noul complet, apreciind ca el "va fi in masura sa vada cum am spalat eu bani cu propriii mei bani".

Pentru ca un jurnalist i-a reamintit acuzatiile procurorilor, Dan Voiculescu a replicat din nou: "Asta e parerea ta dragul meu, iubitule! E parerea procurorilor, care e total gresita". "Cine e cu 60 de milioane?", a strigat el, incercand sa afle care dintre jurnalisti i-a reamintit ca prejudiciul adus statului prin privatizarea ICA este de 60 de milioane. 
"Nu vrei sa o iei tu mai? Da, mie, 150.000 de dolari in cont si ia-o tu", i-a spus Voiculescu jurnalistului.

In plus, acesta a respins acuzatia ca ar fi oligarh. "Eu nu sunt oligarh (...) Ce pregatire ai? Mai gandeste-te un pic, mai!", i-a spus el iritat unui alt jurnalist.

Atac la Kovesi. Referitor la solicitarea procurorului sef al DNA ca in acest proces sa se dea cat mai repede un verdict, indiferent care ar fi el, Dan Voiculescu a declarat: "Kovesi a facut o mare, mare greseala ca procuror. CSM va trebui sa analizeze daca trebuie sanctionata si daca se pune problema excluderii din magistratura. Un magistrat nu are voie sa se pronunte asupra dosarelor care sunt in curs de judecare. Sa raspunda ca oricare dintre noi".

Citeşte şi: Dosarul ICA. Judecător în dosarul ICA, ieşit la pensie. Procesul lui Voiculescu se prelungeşte

 

In plus, acesta a sustinut ca declaratiile sefului DNA "nu au avut decat sensul sa puna presiune pe doamna judecator, pe actualul complet".


Arestarea lui Stan Mustata.
In ceea ce priveste solicitarea adresata DIICOT, de a verifica in ce conditii a fost arestat Stan Mustata de DNA, considerat de el "grup de crima organizata", Dan Voiculescu a spus ca a reformulat-o si a mai trimis-o o data, dupa ce i-a fost respinsa.

Citeşte şi: DIICOT: Plângerea lui Voiculescu legată de judecătorul Stan Mustaţă este neclară

 

Intrebat de un jurnalist, Dan Voiculescu a spus ca si el isi doreste ca acest proces sase termine "cu cat mai repede, cu atat mai bine, dar nu pentru ca vrea doamna Kovesi". "Nu am emotii", a sustinut Dan Voiculescu, parasind zona la bordul unei masini cu numarul B-79-GDV.

Proces Dan Voiculescu.
In luna martie, apararea a cerut judecatorilor sa retrimita dosarul la Parchet pentru refacerea urmaririi penale, insa procesul a fost intrerupt din cauza retinerii si ulterior arestarii preventive a judecatorului Stan Mustata, acuzat de constituirea unei adevarate retele de trafic de influenta, fiind racolati clienti gata sa ofere bani pentru a primi decizii favorabile in instanta.

Un alt judecator numit in locul lui Stan Mustata a fost promovat, iar un altul, Florica Duta, a cerut pensionarea.

Saptamana trecuta, in complet au fost numiti doi tineri judecatori, Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, renumiti pentru rapiditatea cu care judeca dosarele si pentru reputatia lor. Cel mai probabil, procesul va fi reluat dupa vacanta parlamentara, care incepe astazi, 1 iulie.

Dan Voiculescu a fost condamnat, impreuna cu alti inculpati, pentru privatizarea frauduloasa a ICA, prejudiciul adus statului ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ