Kovesi s-a pus singură în situația în care reputația sa cere reparații

| 26 iun, 2014

Dacă șefa DNA și-ar fi dat demisia -sau măcar s-ar fi autosuspendat pe durata anchetei- din prima clipă a izbucnirii scandalului, când Sandu Anghel zis Bercea Mondialu i-a mânjit reputația profesională din duba care-l aducea chiar la instituția amintită, procurorul Kovesi ar fi demonstrat probitate, onestitate și respect față de spiritul legii.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată atât postul Antena 3 cât și jurnaliștii acestuia, cerând suma de un milion de lei cu titlu de despăgubiri.

Pretențiile doamnei Kovesi la despăgubirea – uriașă, conform umilei noastre păreri - sunt emise în baza unor pretinse comentarii și afirmații defăimătoare la adresa acesteia, o chestiune în care va decide Justiția, fără doar și poate.

Citeşte şi: Reacția Antena 3 după ce Kovesi a dat postul în judecată: Avem milioane de stăpâni care pot folosi telecomanda

Dar să nu trecem peste detaliul că orice comentarii, defăimătoare sau nu, la adresa șefei DNA ar fi fost evitate dacă doamna Kovesi ar fi acționat de la bun început în spiritul și etica occidentală, la care și domnia sa și mulți alții au făcut cel puțin în ultimii ani referiri ad nauseam.

Dacă șefa DNA și-ar fi dat demisia -sau măcar s-ar fi autosuspendat pe durata anchetei- din prima clipă a izbucnirii scandalului, când Sandu Anghel zis Bercea Mondialu i-a mânjit reputația profesională din duba care-l aducea chiar la instituția amintită, procurorul Kovesi ar fi demonstrat probitate, onestitate și respect față de spiritul legii, calități care ar fi făcut neavenite orice comentarii tabloide ulterioare despre prietenii și colegii cu care eventual merge la sală. Așa, să ne fie iertat, dar nu putem constata decât reale calități politicianiste, exprimate într-un discurs populist despre cui va dona șefa DNA despăgubirile, în caz că va câștiga.

Citeşte şi: MRU desfiinţează varianta neinformării lui Traian Băsescu


Gestul donației, într-o țară în care asistența socială este neîndestulătoare, e frumos. Dar, având în vedere poziția doamnei Kovesi în fruntea DNA cât și gravitatea acuzațiilor și nivelul înalt la care au detonat, îndrăznim să rămânem la părerea că miza este cu totul alta iar pornirile filantropice ale Laurei Codruța Kovesi sunt irelevante, ba chiar par ipocrite și manipulatorii în acest context. Cineva care se declară atât de preocupată de aspecte ”umanitare și caritabile” nu poate rămâne indiferentă la prejudiciul de imagine adus Justiției prin suspiciunile pe care le ridică faptul că ancheta în cazul acuzațiilor de mită aduse de Bercea Mondialu va trebui efectuată chiar de subalternii Laurei Codruța Kovesi. O situație de natură să dea apă la moară unor comentarii acide, la limita tabloidă.

Citeşte şi: Kovesi a dat în judecată Antena 3: cere daune de 1 milion de lei

Că va câștiga sau nu șefa DNA un proces în urma căruia își va permite să facă sau nu un frumos gest caritabil este deci irelevant, căci nu rezolvă adevărata problemă cu care ne confruntăm aici: dacă un procuror pune Justiția pe presă, își apără reputația, dacă presa face același lucru, e intimidare? Atât de abrupt, atât de simplu.

Laura Codruța Kovesi a avut ocazia să-și apere singură și cu maximă eficiență reputația. A pierdut momentul și s-a expus unor comentarii care, evident, nu ar fi pe placul nimănui. Cine-i vinovat din punct de vedere juridic vor decide magistrații. Dar, în numele bunului-simț, dați voie și jurnaliștilor să se exprime din punct de vedere etic. Avem o veste proastă pentru toți aceia cărora li se pare că ce spune presa e defăimător și dur. Opinia publică e și mai rea de gură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iun, 2014
xxx
daca cineva minte ca ai luat spaga, tu trebuie sa iti dai demisia? e absurd. atata timp cat nu demonstrezi ce afirmi, trebuie sa fii pedepsit pentru afirmatiile pe care le faci. este foarte bine ce a facut kovesi. asa trebuia procedat. cine calomniaza trebuie sa plateasca.
26 iun, 2014
Azorel
Tolomac
Elenus draga , daca un infractor , te face curva sau muista din mersul masini , noi ce ar trebui sa credem ? Ca nu exista fum fara foc ?
27 iun, 2014
ando
Eu il cred, stiu sigur ca e muista :) se antreneaza si astia de la univ. lu' Felix in arta manipularii si dezinformarii. Oricum, e muista, parol!
26 iun, 2014
Vlad
Tipa asta are ceva IQ in cap ?
Tipa asta are ceva IQ in cap ? Sau e platita de Voiculescu ? Cum sa isi dea demisia Kovesi pe baza a ce zice un infractor de cea mai joasa speta ???
27 iun, 2014
Prof.Gh.C.Dinulescu-Câmpi
IQ nu are Kodrutza, monşerule. Iar mafiotul nu s-ar fi legat la cap dacă Koveszy ar fi sfântă.
Proasta a reacţionat crezându-l încă tare pe panchior.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ