Fostul deputat PDL Sorin Buta, trimis în judecată de procurorii DNA

| 27 iun, 2014

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului deputat PDL Sorin Buta pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Procurorii îl acuză pe fostul deputat PDL Sorin Buta că, în perioada 2008 - 2012, a deţinut în acelaşi timp şi calitatea de administrator împuternicit al unei societăţi comerciale.

'În această calitate, el a negociat, conceput şi semnat în aceeaşi perioadă şapte contracte de prestări servicii cu primării din judeţul Argeş, un contract cu APIA Argeş, a emis 17 facturi fiscale, în baza cărora unităţile administrativ-teritoriale, respectiv APIA, au plătit societăţii comerciale pe care o reprezenta suma de 72.350 lei şi a retras sume de bani din contul firmei', se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii au constatat că Sorin Buta, cu ocazia încheierii unor contracte de prestări servicii, a reprezentat interesele financiare şi comerciale ale unei societăţi comerciale în care soţia sa avea calitatea de asociat, administrând în fapt firma respectivă, care avea ca obiect principal activităţi de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de acestea.

'Între anii 2009 - 2010, Sorin Buta a participat la mai multe discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, din judeţul Argeş, context în care a negociat, întocmit şi semnat diferite contracte de prestări servicii. Obiectul acestor contracte a constat în acordarea de consultanţă în materie de construcţii/inspecţie de şantier. Urmare a obligaţiilor contractuale, Sorin Buta a supravegheat şi controlat în mod direct şi nemijlocit activităţile legate de executarea acestor contracte, deplasându-se la faţa locului, în cadrul procedurilor de execuţie a unor lucrări, pentru supravegherea acestora, participând la recepţia lor', susţin anchetatorii.

Citeşte şi: Ioan Cindrea, şeful CJ Sibiu, TRIMIS ÎN JUDECATĂ pentru conflict de interese

Sursa citată menţionează că, după ce emitea facturile fiscale şi le înainta spre plată beneficiarilor, Sorin Buta înmâna un exemplar al facturii contabililor societăţii pe care o reprezenta.

'Odată cu facturile, Sorin Buta înmâna acestora şi contractele de prestări servicii pentru a demonstra realitatea operaţiunilor comerciale şi extrasele de cont pentru a dovedi încasarea sumelor de bani de către firmă. De asemenea, în baza împuternicirii primite de la administratorul de drept, din contul bancar al societăţii comerciale, Sorin Buta a retras sume de bani pe care le-a cheltuit pentru a procura diverse bunuri', se mai spune în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tag-uri: DNA, sorin buta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ