Mircea Băsescu a fost adus la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii decid dacă va fi ELIBERAT din arest

| 27 iun, 2014

Dosarul Băsescu Bercea. Curtea de Apel Bucureşti judecă vineri contestaţia lui Mircea Băsescu faţă de decizia instanţei de a-l aresta preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă. Fratele preşedintelui a fost adus cu o dubă a Poliţiei la sediul Curţii de Apel Bucureşti încă de la primele ore ale dimineţii.

 

 

Mircea Băsescu arestat. Hotărârea Curţii de Apel va fi una definitivă iar dezbaterile din sala de judecată nu sunt publice.

Pe 20 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea lui Mircea Băsescu, la cererea procurorilor DNA, însă hotărârea instanţei nu este definitivă.

Citeşte şi: Antonescu il pune la zid pe Băsescu în scandalul Bercea Mondial!

De asemenea, instanţa a emis un mandat de arestare şi pe numele lui Marian Căpăţînă, cel care a intermediat banii luaţi de Mircea Băsescu de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Dosarul Băsescu Bercea. Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl său (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Cazul Mircea Băsescu. La începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Marian Căpăţînă suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă şi în schimbul promisiunii că banii vor fi remişi mai departe lui Mircea Băsescu, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Bercea Mondial şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Citeşte şi: Bercea şi Izaura Anghel au continuat atacurile la adresa lui Kovesi şi Stanciu la audierile DNA

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-a remis şi suma de 350.000 de euro lui Marian Căpăţînă.

Mircea Băsescu arestat. Intervalul în care Florin Anghel i-a remis sume de bani lui Marian Căpăţînă este cuprins între 20 februarie 2011 (data luării măsurii arestării preventive faţă de Bercea Mondial) şi 22 februarie 2012 (data pronunţării hotărârii de condamnare la instanţa de fond).

Din suma totală de 600.000 de euro, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influenţa pe care o are asupra magistraţilor, poate obţine o soluţie favorabilă pentru Bercea Mondial, adică va obţine fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ