Pavel Abraham susţine că nu are emoţii în privinţa expertizei înregistrărilor din dosar

| 26 iun, 2014

Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, a declarat joi la ieşirea de la DNA unde au fost audieri în dosarul în care este arestat preventiv Mircea Băsescu că se va face o expertiză a înregistrărilor din dosar şi că nu are nici un fel de emoţie în legătură cu acest lucru.

Pavel Abraham a explicat că au fost audiaţi Izaura Anghel şi Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi s-au stabilit obiectivele expertizei tehnico-criminalistice privind autenticitatea înregistrărilor făcute.

'S-a desfăşurat într-o stare de normalitate, nu au fost probleme (...) Totul s-a desfăşurat potrivit Codului de procedură penală (...) Se vor expertiza înregistrările pe care noi le-am prezentat în legătură cu afirmaţiile care s-au făcut şi le-aţi văzut pe micile ecrane (...) Important este ca să nu se fi făcut intervenţii, să nu fi fost asamblări în laboratoare (...) Nu avem nici un fel de emoţie'.

Citeşte şi: Bercea şi Izaura Anghel au continuat atacurile la adresa lui Kovesi şi Stanciu la audierile DNA


Abraham a precizat că joi a fost adusă una dintre cravatele folosite la înregistrări şi că urmează ca alte două să fie prezentate. El a spus că aparatura folosită este una care se găseşte pe piaţa din România din abundenţă, pe piaţa neagră, şi nu crede că aceasta este interzisă.

Citeşte şi: Avocatul lui Mircea Băsescu: Ce am auzit astăzi denigrează întreg sistemul de justiţie

Apărătorul a menţionat că declaraţiile date joi au venit să confirme lucrurile prezentate anterior. Abraham a apreciat faptul că DNA a lucrat foarte serios, după lege, şi că în opinia lui va prezenta aceste probe care reprezintă o continuitate în consolidarea sistemului probator.

În ceea ce priveşte audierea lui Sandu Anghel, care anterior refuzase să facă declaraţii procurorilor, Abraham a arătat că acesta a ascultat de sfatul său. Referitor la propunerea ca preşedintele să fie martor în dosar, Pavel Abraham a confirmat că a făcut o cerere oficială, dar că rămâne să vadă ce va dispune Parchetul.

Întrebat dacă există posibilitatea ca familia Anghel să fie pusă sub acuzare pentru cumpărare de influenţă el a răspuns: 'Nu cred. Este exclus, deoarece au făcut un denunţ şi acest denunţ are o valoare dublă: unu, că făcând denunţul sumele respective nu mai pot fi confiscate, care au fost puse în joc (...) Doi, pot beneficia în temeiul legii de înlesnire în ceea ce priveşte pedeapsa care urmează să fie aplicată, limitele maxime şi minime ale pedepsei reducându-se la jumătate', a arătat el.

Despre provenienţa banilor din dosar, Abraham a susţinut că sumele respective sunt din vânzări de imobile şi că sub acest aspect nu există nicio suspiciune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ