The Economist: Traian Băsescu îşi încheie mandatul de preşedinte în mijlocul unui scandal de corupţie

| 27 iun, 2014

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Scandalul în care este implicat fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, a ajuns deja în presa internaţională însă astăzi a apărut un articol dedicat acestui caz pe site-ul prestigioasei publicaţii The Economist.

Cazul Mircea Băsescu. The Economist publică un material intitulat "Oh, brother" în care prezintă situaţia extrem de tensionată de pe scena politică românească în urma acestui caz controversat şi cum Traian Băsescu îşi va încheia mandatul de preşedenţie în mijlocul unui scandal de corupţie.

Citeşte şi: Ce cauta presedintele la Viena in plin scandal de trafic de influenta care il viza direct?!

Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă într-un dosar de corupţie, fiind suspectat că a primit 250.000 de euro pentru a interveni la Preşedintele României astfel încât Sandu Anghel, "un gangster local analfabet", să scape de închisoare. Fost marinar, ales preşedinte în 2004 după o campanie anti-corupţie, după modelul revoluţiei portocalii din Ucraina, Traian Băsescu a declarat, în lacrimi, pe 19 iunie 2014: "Între nevoia de asigurare a justiţiei şi reflexul de a-mi apăra fratele, aleg Justiţia".

Dosarul Băsescu Bercea. Scandalul vine la doar cinci luni înainte de alegerile prezidenţiale în care domnul Băsescu nu poate candida din nou. Este o lovitură finală pentru dezorientata politică de dreapta şi un avantaj important pentru prim-ministrul social-democrat, Victor Ponta, care speră să devină preşedinte, scrie The Economist.

Acest caz de corupţie la nivel înalt a zguduit din temelii scena politică românească, susţine publicaţia străină, opoziţia cerându-i deja preşedintelui Băsescu să-şi dea demisia, fără niciun rezultat însă. Oponenţii lui Traian Băsescu, în frunte cu Victor Ponta, au cele mai mari şanse să preia puterea în urma alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, cu Victor Ponta preşedinte, liderul politic preferat în sondaje.

Citeşte şi: Băsescu insultă inteligenţa românilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ