Cum a ales MRU să-şi pună cenuşă în cap după ce a spus că Băsescu ştia de matrapazlâcurile fratelui Mircea

| 27 iun, 2014

Din multe puncte de vedere, Mihai Răzvan Ungureanu este poate cel mai tragic personaj politic din suita lui Traian Băsescu.

Sperând să îi reintre în grații lui Traian Băsescu, de la începutul scandalului în care este implicat fratele președintelui, Ungureanu s-a alăturat celorlalţi corifei portocalii, care au încercat să îi găsească lui Traian Băsescu fel de fel de justificări.

În schimb, fostul director a SIE a reuşit marţi să facă o greşeală majoră, afirmând că liderul de la Cotroceni fusese informat anterior de serviciile de informaţii în ceea ce priveşte legăturile dintre fratele său şi Anghel Sandu. Astfel, întrebat dacă serviciile realizaseră pentru Traian Băsescu informări în cazul Bercea, preşedintele partidului Forţa Civică a răspuns ferm: "Sigur ca da".

Citeşte şi: Deutsche Welle: Cine continuă să mintă în cazul Bercea-Băsescu?

De atunci, liderul Forţei Civice a încercat din răsputeri să şteargă din memoria publică acest răspuns tranşant, discutând în mai multe editoriale despre vulnerabilitatea la securitatea naţională pe care ar reprezenta-o parlamentarii români. Astfel, aleşii au tot încercat să se protejeze refuzând să abroge un text de lege prin care mii de demnitari și funcționari ai statului român sunt excluşi de la verificări privind vulnerabilitățile personale care ar putea să le pună în pericol accesul la informații clasificate. Concluzia la care ajunge Ungureanu este cât se poate de simplă: „Dacă nu s-ar fi votat acest amendament, oamenii care conduc România ar fi trecut prin procese regulate de verificare, începând chiar cu Președintele. Această verificare ne-ar fi privat de un scandal cum este cel în vârtejul căruia ne-au atras Antena 3 și actele nesăbuite ale lui Mircea Băsescu.”

Citeşte şi: Prima declaraţie a Ministrului de Justiţie despre cazul Sandu Anghel

Discursul lui MRU nu ar trebui însă să ne mire, din moment ce una din strategiile prin care Traian Băsescu şi oamenii loiali lui au încercat decredibilizarea votului prin care Parlamentul îi solicită demisia preşedintelui a fost reprezentată de ideea că Legislativul nu are niciun drept moral să facă acest lucru. Pe cale de consecinţă, toţi parlamentarii care se opun liderului de la Cotroceni trebuie prezentaţi ca o gaşcă de penali interesaţi să se protejeze împotriva Justiţiei independente, susţinute, chipurile, cu atâtea eforturi de Traian Băsescu.

Astfel, fostul prim-ministru care a intrat în memoria colectivă prin vita Kobe şi prin modul în care se răstea la sinistraţi, încearcă acum să îşi aducă propria contribuţie la spălarea imaginii lui Traian Băsescu, și să îşi repare propria greşeală. Mesajul lui Mihai Răzvan Ungureanu este construit în jurul ideii că parlamentarii ar face legile legate de siguranţa naţională în favoarea lor, protejându-şi astfel activităţile semilegale sau de-a dreptul ilegale.

Citeşte şi: Ce le-a spus Traian Băsescu liderilor europeni despre arestarea fratelui său

Toată această fantasmagorie legată de cum vor să se protejeze aleşii de verificări de securitate nu reprezintă decât o încercare stângace a lui Ungureanu de distrage atenţia de modul în care a recunoscut involuntar că Traian Băsescu ştia de la servicii despre afecerile fratelui său. De asemenea, ea reprezintă măsura servilismului de care Ungureanu încă dă dovadă în raport cu Traian Băsescu.

Citeşte şi: Dosarul Băsescu-Bercea. Ce a declarat Bercea Mondial despre Mircea Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iul, 2014
magojanul
Gura pacatosului , adevar graieste !! MRU printre randuri daca te citim ai ramas un profesionist, asa ca Maior, a mintit! Ei nu a indraznit sa muste mana stapanului, nici nu asteptam asa ceva. Cine credea altfel . sa nu uita ca suntem in Romania. Aici Aici cei mai jmecheri castiga intodeauna, apoi cei smecheriti plang asa cam cate 4-5 ani pe urma. .....
27 iun, 2014
delia
MRU si atunci cînd ti-o ia gura pe dinainte
Domnișoară,nu ți-am citit de mult articolele,dar văd că ai rămas ca și Ponta cu coșmarul ''Băsescu''. Un sfat.Citește articolul semnat de Feri Predescu. Este din Costanța.Stie multe,chiar mai multe decît tine.
28 iun, 2014
Aurel
Noi nu-l iubim
Daca il iubesti asa de tare pe Basescu , trebuie sa accepti si parerea celor ce nu-l iubesc. Eu il detest .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ