Dezvăluiri din dosarul Băsescu-Bercea. Ce le-a scris Mircea Băsescu procurorilor

| 30 iun, 2014

Dosarul Băsescu-Bercea. Scandalul dintre Mircea Băsescu şi familia lui Bercea Mondial este mai vechi decât se credea. Potrivit unor documente prezentate de România TV, în 2011 Mircea Băsescu a trimis un mail la Parchetul General în care anunţa că rudele interlopului îi cer să-l elibereze din arest pe Bercea. Procurorii au direcţionat cazul către parchetul Constanţa însă cei de acolo au dat neînceperea urmăririi penale.

Dosarul Băsescu-Bercea. În martie 2011, Mircea Băsescu a trimis un e-mail către Parchetul General, însă nu şi-a trecut datele de identificare. Potrivit România TV, el a început acel e-mail cu "Subsemnatul Mircea Băsescu, vreau să vă aduc la cunoştinţă faptul că am fost apelat de rudele lui Bercea Mondial...". În acel e-mail el a scris că rudele lui Bercea Mondial i-au cerut să îl elibereze din închisoare pe acesta, iar el, Mircea Băsescu, le-ar fi spus că este o problemă strict juridică, informează RomâniaTv.net.

"În ziua de luni 28 Februarie 2011 în jurul orei 20.30, când am ajuns acasă, mă aşteptau soţia lui Anghel Sandu şi fiica sa. Mi-au făcut impresia a două femei foarte îngrijorate de soarta soţului, respectiv tatălui lor. Doreau ca eu să le ajut în cazul soţului/tatălui. Le-am explicat că o eu nu pot să facnimic şi să aibă încredere că justiţia îşi va face corect datoria. După aceasta au plecat de la mine spre Slatina.

Astăzi , 02 Martie 2011, în jurul orei 04.45 am fost trezit din somn de aceleaşi musafire ca în seara precedentă. Părea că nici nu ştiau că astăzi dl. Anghel Sandu urma să aibă proces dar, doreau ca acesta să fie eliberat şi credeau că eu pot rezolva această problemă. Le-am explicat din nou, că eu nu pot să fac nimic şi să aibă încredere în justiţie. Va doresc o seară placută, Mircea Băsescu", a scris fratele preşedintelui către Parchetul General.

Citeşte şi: Dosarul Bercea-Băsescu. Dincolo de concluziile presei pe cazul Băsescu

Acest e-mail nu poate fi considerat procedural un denunţ, acesta fiind şi răspunsul pe care oficialii de la Parchetul General i l-au dat lui Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui trimisese e-mailul către Biroul de Presă al Parchetului General şi către consilierul personal din acea vreme al Procurorului General Laura Codruţa Kovesi.

În răspuns i s-a atras atenţia lui Mircea Băsescu că trebuie să facă un denunţ formal la Parchetul din Constanţa, iar el să conţină toate dateşle de identificare.

Doi ani mai târziu, în 2013, Mircea Băsescu a revenit cu un astfel de denunţ, care s-a soldat cu neînceperea urmăririi penale pentru cei din familia Anghel. Neînceperea a fost infirmată de cei de la DNA. Denunţul lui Mircea Băsescu a fost făcut după ce acesta s-a consultat cu Traian Băsescu, care l-a sfătuit să meargă la DNA.

Mircea Băsescu arestat. În momentul în care a fost arestat, Mircea Băsescu a spus la Tribunalul Bucureşti că acei bani nu i-a luat el pentru a-l elibera pe Bercea Mondial, ci ar fi girat pentru Marian Căpăţână, iar cei 250.000 de euro despre care el vorbeşte în înregistrare ar fi de fapt banii pe care Marian Căpăţână i-a adus lui, pentru a fi apoi înmânaţi cerlor din clanul lui Bercea.

Citeşte şi: Ce le-a spus Traian Băsescu liderilor europeni despre arestarea fratelui său

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ