SPP a trimis la Parlament raportul cerut în cazul Bercea Mondialu-Mircea Băsescu

| 30 iun, 2014

Serviciul de Protectie si Paza (SPP) a trimis, luni, la Comisia de Aparare a Senatului raportul cerut saptamana trecuta, dupa ce opnia publica a fost informata in legatura cu intalnirile frecvente intre interlopul Bercea Mondialu si Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei.

Documentele redactate de SPP sunt, de regula, secrete, prin urmare la acest raport vor avea acces doar senatorii din Comisia de Aparare, informeaza Digi24.

Raportul a fost cerut saptamana trecuta, parlamentarii dorind sa stie ce masuri a luat SPP pentru protejarea presedintelui Traian Basescu si a familiei sale.

Dupa dezbateriin comisie, concluziile vor fi inscrise intr-un raport care va fi inaintat Biroului Permanent al Senatului, care va decide calea de urmat.

Senatorul Corneliu Dobritoiu, presedintele Comisiei de Aparare, a declarat saptamana trecuta ca Parlamentul, care isi incheie astazi lucrarile, va fi convocat in perioada imediat urmatoare in sesiune extraordinara, pentru adoptarea unor legi restante si este foarte probabil ca documentul primit de la SPP sa fie discutat in comisie, miercuri.

Si SRI a prezentat Parlamentului un raport in cazul Bercea. Directorul SRI, George Maior, a declarat saptamana trecuta ca serviciul a prezentat informari cu privire la activitatea lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondialu, inca din 2001, dar a subliniat ca presedintele Traian Basescu a avut dreptate atunci cand a spus ca nu a fost informat despre legaturile avute de fratele sau cu acest clan.

Solicitarea adresata de Calin Popescu Tariceanu serviciilor a fost contestata de Opozitie, in conditiile in care presedintele Senatului a invinovatit serviciile ca nu s-au indeplinit atributiile in cazul Bercea, afirmand ca "SRI si SPP sunt obligate sa asigure protectia informativa a sotului sau sotiei Presedintelui si a tuturor rudelor sale de gradul 1 si au obligatia sa informeze organele abilitate ale statului in cazul in care constata activitati cu caracter ilegal".

Insa, conform art. 406 alin. 3 din Codul Civil, copiii si parintii sunt rude de gradul intai, nepotii si bunicii sunt rude de gradul al doilea, iar pe linie colaterala, "fratii sunt rude de gradul al doilea, unchiul sau matusa si nepotul, de gradul al treilea, verii primari, de gradul al patrulea".

Deputatul Adrian Gurzau, presedintele PMP Cluj, a afirmat ca Tariceanu "habar nu are de legile tarii si indeamna public la incalcarea acestora".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ