Marele partid de dreapta a murit din fașă. Punct și de la capăt sau cum vor PNL și PDL să reîncălzească ciorba

| 30 iun, 2014

FUZIUNE PNL PDL. Încercările chinuite ale PNL și PDL de formare a unui mare partid de dreapta și susținerea unui candidat unic la prezidențialele din această toamnă stagnează din cauză că liderii celor două formațiuni par să nu fie pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește numele partidului rezultat în urma fuziunii.

FUZIUNE PNL PDL. Ceea ce, în fapt, nu este decât o bătălie a orgoliilor, problema numelui nu este de departe cea mai apăsătoare chestiune pe care cele două tabere o au de rezolvat, cu toate acestea circul la care asistăm pe această temă ne oferă o privire asupra modului în care PNL și PDL simulează cooperarea.

 

După ce Iohannis, luat de val la Congres, a anunțat că partidul nou format în urma fuziunii va păstra numele de PNL, reacțiile din partea democrat-liberalilor nu au încetat să apară, fapt ce demonstrează că există grave probleme de comunicare între cele două partide ceea ce va conduce la imposibilitatea stabilirii unei direcții clare, precise și mai ales comune, în timp util. Dacă o chestiune relativ neimportantă, cum este numele viitorului partid, nu se găsește un compromis care să împace și capra și varza, ne putem aștepta la scenarii mult mai negre atunci când se vor discuta lucruri cu adevărat importante, precum poziționarea față de Traian Băsescu, spre exemplu (săptămâna trecută, la votarea declarației pentru demisia președintelui s-a putut observa diferența de opinie dintre membrii celor două partide).

 

CITEȘTE ȘI: Surse: PNL şi PDL vor avea un congres comun cel mai devreme peste o săptămână

 


Ca o încercare timidă de a menține pe linia de plutire utopia unui mare partid de dreapta, Cătălin Predoiu propune o strategie care se poate rezuma foarte ușor - Punct și de la capăt sau cum vor PNL și PDL să reîncălzească ciorba.  Prodoiu solicită respectul PNL pentru tot ce reprezintă Partidul Democrat-Liberal și reluarea negocierilor de pe picior de egalitate. "Am luat act de declaraţiile mai multor lideri politici ai PNL care au anticipat că numele noului partid va fi PNL sau au afirmat, citez, 'pedeliştii se vor simţi bine în PNL'. L-am citat pe domnul Orban. Respingem categoric orice ton de superioritate în raport cu PDL. PDL nu este un partid cu care să te joci, sau pe care să îl atârni la butonieră. PDL cere respect din partea tuturor celorlalte partide politice din România. Sper ca acest lucru să fie auzit şi înţeles. Se impune o resetare în discuţiile cu PNL, în sensul că aşteptăm un limbaj care să reflecte respectul faţă de PDL", a afirmat Predoiu.

 


CITEȘTE ȘI: Candidatul PNL la prezidenţiale va fi desemnat în două săptămâni

 

 

Situația de față nu este una plăcută pentru liberalii care au de făcut o alegere dureroasă în cazul în care PDL nu va aceepta numele Partidului Național Liberal – 1) renunță la ideea fuziunii în detrimentul unei alianțe, 2) acceptă schimbarea denumirii, moment în care vor fi taxați crunt de electoralul pe care încă îl mai au.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iun, 2014
Peter
Ce editorialist mai e si putzica asta care miroase a sluga securista platita din furaciuni? Un neica nimeni, un taraie brau care se bga si el in seama, ca doar e anal-ist politic.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ