Klaus Iohannis candidat. Marea problemă a lui Klaus iohannis – INCOMPETENŢA pentru funcţii mari

| 30 iun, 2014

Klaus Iohannis candidat. În niciuna din apariţiile sale publice din ultimele săptămâni, Klaus Iohannis nu a făcut referire la viziunea sa de politică externă, ceea ce demonstrează în cele din urmă că edilul sibian are lacune serioase la acest capitol.

Klaus Iohannis candidat. După ce l-a săpat abil pe Crin Antonescu, edilul de la Sibiu şi-a văzut finalmente visul cu ochii – a devenit preşedintele ales al liberalilor. Numai că o vorbă consacrată spune că să ajungi în vârf nu e neapărat foarte greu. Cu adevărat greu este să te menţii acolo. Iar lui Klaus Iohannis, politicianul dâmboviţean care îşi clamează originile germane, i se potriveşte de minune această vorbă.

Imediat după eşecul PNL la alegerile pentru Parlamentul European de la finalul lunii mai, în formaţiunea liberală s-a declanşat o adevărată luptă pentru putere. Klaus Iohannis a pozat în noul lider al dreptei, noul politician care ar fi urmat să coaguleze în jurul său forţele de dreapta, să asigure fuziunea PNL cu PDL pentru ca apoi să intre în competiţia pentru preşedinţie.

Citeşte şi: Congres PNL. Comportamentul lui KLAUS IOHANNIS spune ceva despre calitatea sa ca politician

Candidaţi preşedinţie 2014. Doar că planurile edilului de la Sibiu, oricât de îndrăzneţe ar părea, sunt până la urmă doar o simplă formă fără fond. De câteva săptămâni bune, Klaus Iohannis rulează aceeaşi placă în presă despre proiectul dreptei, fără a se raporta la vreo viziune economică sau la vreo direcţie de politică externă. Or, de la un politician promovat atât de asiduu în mass-media te-ai fi aşteptat şi la ceva conţinut, la o consistenţă a acţiunii dincolo de discursul său care a devenit deja superfluu.

În tot acest timp de când se află în lumina reflectoarelor, Klaus Iohannis nu le-a vorbit nici liberalilor în particular, nici românilor în general despre un program alternativ de guvernare. Populaţia este sătulă de critici pe bandă rulantă şi de veşnicile conflicte între stânga şi dreapta. Iar realitatea este că actuala formă de coagulare a dreptei vizată de Klaus Iohannis este, sub o formă sau alta, o reeditare a guvernării portocalii de tristă amintire.

Citeşte şi: Crin  Antonescu: Decizia lui Iohannis de a retrage rezoluţia privind candidatul la Preşedinţie, inspirată

Alegeri prezidenţiale 2014. De remarcat totodată că, în ciuda apartenţelor, Klaus Iohannis este un lider fără veleităţi în politica externă. Simplul fapt că este de orgine germană nu este în sine suficient pentru a contura profilul unui politician complet şi cu atât mai puţin nu se califică pentru postul de prezidenţiabil. În niciuna din apariţiile sale publice din ultimele săptămâni, Klaus Iohannis nu a făcut referire la viziunea sa de politică externă, ceea ce demonstrează în cele din urmă că edilul sibian are lacune serioase la acest capitol.

Dacă tragem linie şi încercăm să adunăm, constatăm astfel că Iohannis are doar viziune de joc mic. Primarul Sibiului vrea la putere, dar fără a deţine şi atributele care întregesc şi consolidează imaginea unui lider. Ceea ce înseamnă că Iohannis nu numai că nu este pregătit pentru politica la nivel înalt, dar are şi toate „atuurile” pentru a se transforma, într-un timp foarte scurt, într-una din cele mai mari dezamăgiri de pe scena politică autohtonă. O veste deloc bună pentru acei liberali care şi-au pus toate speranţele în edilul sibian şi care sunt pe cale să constate că Iohannis nu este altceva decât o mare dezamăgire.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ