Bancul zilei. Predoiu în vizită de lucru la Washington?!

| 01 iul, 2014

Partidul de dreapta. În plin scandal legat de numele mult trâmbiţatului mare partid de dreapta a ieşit la rampă un personaj căruia armura de soldat disciplinat părea să-i cadă mănuşă - Cătălin Predoiu.

Fuziunea PDL-PNL. Încercarea neamţului Iohannis de a nu pierde frâiele PNL, într-un congres care a semănat mai degrabă cu un bâlci de la ţară, a adâncit falia dintre liberali şi democraţi. Actualul preşedinte PNL înghesuit de ofensivă fulger a lui Crin, între noi fie vorba deloc surprinzătoare, Antonescu cu toate că a băgat partidul în colaps electoral a păstrat o influenţă semnificativă în rândurile liberalilor, s-a regrupat bazându-se pe băieţii lui Vasile Blaga în ariergarda - “Afirmaţia că PDL acceptă numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, în urmă multor discuţii formale şi informale.”

Citeşte şi: Predoiu se vede favorit: Mesaj pentru Iohannis și Antonescu

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din burgul Sibiului provocând un val de reacţii vehemente din partea partenerilor. Șeful haitei buldogul Vasile Blaga, e adevărat cu o oarecare prudenţă, susţine că numele viitorului partid care va rezulta din fuziunea cu PNL este ultimul lucru care trebuie lămurit. Apoi Monica Mocavei pe post de rottweiler-ul de serviciu a dat de pământ cu amendamentul lui Mircea Ionescu Quintus conform căruia "denumirea, identitatea, tradiţia istorică şi unitatea sunt valori imuabile ale partidului".

Predoiu şi PNL. Până aici nimic spectaculos, evident pedeliştii încearcă să câştige câteva capete de pod în negocierile privitoare la fuziune, neaşteptată este însă ieşirea Cătălin Predoiu, prezidenţiabilul de mucava al PDL, care a jucat până acum un rol de asistentă TV, fără alte realizări. Imediat după anunţul lui Iohannis, prim-vicele PDL a precizat pe Facebook că nu ştie ce mandat are liderul PNL săfacă acest anunţ, dar pe al lui nu îl are. “Conserva” Predoiu pare să fie ieşit din hibernare, atacul asupra lui Iohannis a fost lansat fără ştirea lui Blaga, susţin mai multe surse din PDL. Inexplicabilă până la un punct, reacţia lui Predoiu trebuie căutată mai degrabă în trecutul său.

Citeşte şi: Predoiu, supărat pe PNL: Se impune o resetare în discuţiile cu PNL, respingem orice ton de superioritate

Numele viitoarei formaţiuni - PNL fusese bătut în cuie încă de acum câteva zile, cel puţin aşa se vorbea pe la colţuri, dar momentul nu era unul favorabil unei apariţii cu impact în plan imagologic pentru candidatul PDL şi în niciun caz din punct de vedere strategic, fuziunea fără Iohannis în fruntea PNL are şanse foarte mici de reuşită. Aşadar noua formaţiune trebuie construită, problema rămâne cine o controlează, iar o parte din ciolan ar vrea şi bichonul Predoiu. Nu va gândiţi că pentru el, în niciun caz, lătratul de astăzi este la comandă.

Predoiu la Washington. După paradă de masculinitate forţată fostul ministrul al justiţiei din perioada 2008 - 2012 anunţă că pleacă la Washington într-o vizită de lucru?! Asta da lovitură…Povestea cu un puternic aer de deja vu aminteşte de vizita unui alt prezidenţiabil al dreptei în Statele Unite, Crin. Fostul lider liberal se întorcea triumfător după o întâlnire cu adjunctul asistentului Secretarului de Stat pentru afaceri europene şi euroasiatice Hoyt Yee şi o vizită la fabrica de avioane de vânătoare Lockheed Martin - producătorul celebrelor F16. Ce a urmat ştim cu toţii, dezastrul de la europarlamentare.

Predoiu şi Antonescu. Liderul PDL calcă pe urmele lui Antonescu, fără să dea detalii şi obiective de pe agenda de lucru, Predoiu ne anunţă sec că este ochi şi urechi pe ce se întâmplă acasă: “începând de astăzi şi până joi voi efectua o vizită privată de lucru la Washington. Deşi nu voi participa câteva zile la agenda politică, o voi urmări şi îmi voi preciza, dacă e cazul, punctele de vedere în cadrul partidului şi/sau pe această pagină, în funcţie de subiect.” Bizar cel puţin, păi de ce a plecat dacă acasă lucrurile sunt inflamate şi nu e străin de acest lucru, iar povestea cu binecuvântarea Washington-ului nu este decât o legendă. Răspunsul îl găsim pe malurile Dâmboviţei, lângă dealul Cotrocenilor. Toţi prezidenţiabilii dreptei interpretează aceeași partitură, iar dirijorul le promite ca arvună o excursie în America şi întâlniri cu cei care îi mai deschid uşa. Suntem curioşi să aflăm cu cine s-a întreţinut Predoiu; Crin a avut noroc, scandalul Mircea Băsescu a izbucnit după vizita sa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ