UPDATE. Cătălin Predoiu îşi cumpără prietenii pe facebook din Turcia. Vezi reacţia lui

| 04 iul, 2014

Cătălin Predoiu candidat. Cătălin Predoiu, propunerea de candidat la prezidenţiale din partea PDL, îşi cumpără prietenii pe Facebook ca pe legume. La fel ca-n piaţă, se pare că cei mai ieftini prieteni se găsesc în Turcia, deşi, ca orice cultivator care-şi laudă marfa, Predoiu ar jura că-s româneşti.

Cătălin Predoiu candidat. Cătălin Predoiu, propunerea de candidat la prezidenţiale din partea PDL, este conştient de influenţa pe care o poate avea social media în campania electorală, pe care deja el a început-o (vezi foto). Scopul lui de politician este de a se promova cât mai bine pe Facebook şi de a raporta un număr cât mai mare de prieteni la care ajung mesajele sale electorale.

Cătălin Predoiu Facebook. La începutul lunii iulie, Cătălin Predoiu se laudă cu 47.000 de prieteni pe pagina lui de Facebook, însă tânărul politician nu prea ştie să-i ţină aproape. Dacă ne uităm pe Facebrands.ro, site care monitorizează paginile de Facebook din România, vedem că în doar două zile, 30 iunie şi 1 iulie, Cătălin Predoiu şi-a făcut aproape 20.000 de noi prieteni, mai ceva ca un star rock. După alte două zile, Cătălin Predoiu i-a pierdut pe toţi, în mod aproape inexplicabil.

Explicaţia este simplă, de fapt. Prietenii pe Facebook se pot cumpăra de către cei care au bani şi nu pot să-şi facă prieteni în mod natural. Cătălin Predoiu i-a găsit cei mai convenabili pe cei din Turcia. Este de ajuns să ne uităm că cel mai mult se discută despre pagina de Facebook a lui Predoiu în Istanbul Turcia.

Cătălin Predoiu nu este singurul care apelează la astfel de artificii. Silviu Prigoană, în timpul campanieie electorale pentru Primăria Capitalei, găsise convenabil să-şi facă prieteni tocmai în Dhaka, capitala Bangladeshului.

VEZI CARE SUNT PRIETENII DE PE FACEBOOK AI LUI SILVIU PRIGOANĂ

UPDATE. Într-un drept la replică trimis redacţiei, Cătălin Predoiu precizează că acele like-uri din Turcia au fost trimise "cadou" de altcineva cu scopul de a-i altera distribuirea mesajelor către cititorii săi din România şi că, din acest motiv, a cerut să fie  scoase. Vă redăm comunicatul său de presă:

„Acum cateva saptamani am demarat o campanie online de crestere pentru ca mesajul meu sa poata ajunge la cat mai multi dintre romani. Echipa mea a remarcat ca in ultimele zile numarul like-urilor pe facebook crestea mult prea rapid. Ulterior am descoperit ca am primit „cadou” 20.000 likes din Turcia, cu scopul de a-mi fi acoperite mesajele cat mai mult in Romania. Am cerut scoaterea imediata a acestora, astfel ca de la 67.000 likes, pagina mea a ajuns la numarul real, adica 47.000 likes, asa cum puteti observa si in graficul pe care l-ati atasat articolului. (facebrands.ro). De asemenea, au aparut subit mai multe pagini false cu numele meu. Aceasta este singura mea pagina oficiala. Va multumesc.”

Citeşte şi: Predoiu se vede favorit: Mesaj pentru Iohannis și Antonescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ