Fuziunea PNL-PDL nu trece testul numelui?

| 01 iul, 2014

Fuziune PNL-PDL. Probabil că ceea ce a pus capac fuziunii dintre cele două partide din opoziţie a fost anunţul de sâmbătă, din cadrul Congresului PNL, în cadrul căruia Klaus Iohannis a declarat că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

Fuziune PNL-PDL. După alegerile europarlamentare din luna mai, în care partidele de dreapta au înregistrat un eşec răsunător, liberalii şi democrat-liberalii au tot bătut monedă pe tema fuziunii PNL-PDL. Astfel că, după mai bine de o lună de discuţii, liderii PDL şi PNL au stabilit ca termen realizarea fuziunii la data de 1 august. Mai mult, în cursul lunii iunie, negociatorii celor două partide au discutat în cele mai mici detalii fuziunea PNL-PDL, abordând inclusiv tema împărţirii funcţiilor. Doar că, pe zi ce trece, unificarea dintre celor două partide de dreapta nu mai pare realizabilă. La această oră există tot mai multe voci care nu doar contestă fuziunea, dar care confirmă că cele două partide nu îşi vor mai uni destinele politice.

Citeşte şi: Candidaţi preşedinţie 2014. PNL şi PDL vor avea candidat unic la Preşedinţie până la sfârşitul lunii iulie

Klaus Iohannis candidat. Probabil că ceea ce a pus capac fuziunii dintre cele două partide din opoziţie a fost anunţul de sâmbătă, din cadrul Congresului PNL, în cadrul căruia Klaus Iohannis a declarat că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL. Anunţul lui Klaus Iohannis prin care încerca să impresioneze liberalii prezenţi la congresul partidului a compromis astfel fuziunea PNL-PDL. Declaraţiile proaspătului preşedinte liberal au reuşit doar să lezeze orgoliile celor din PD şi au blocat negocierile dintre cele două partide.

Congres PNL. Este cel puţin suspect că, după ce în cadrul Congresului formaţiunii liberale, Klaus Iohannis a anunţat că fuziunea PNL-PDL e ca şi făcută, de trei zile edilul sibian a dispărut din peisaj. Liderul liberal se află într-o tăcere inexplicabilă care pune sub semnul întrebării seriozitatea cu care Klaus Iohannis a abordat subiectul unificării celor două partide. De altfel, edilul de la Sibiu a demonstrat astfel că nu este croit pentru politica mare. Rolul de purtător de mesaj al partidului a fost luat de un senior, în persoana lui Mircea Ionescu-Quitus, care a anunţat că fuziunea PDL-PNL nu se va mai realiza. „Dacă colegii noștri, care vor fi numai aliați, mai mult de atât nu se mai poate, după ce am trecut în Statutul nostru că nu renunțăm la nimic din trecutul partidului, inclusiv la denumire, nu o să putem face decât o alianță (…) Nu se mai face nicio fuziune PNL-PDL. Dar ce, acceptă PDL-ul să dispară în PNL? Cum puteți să vă închipuiți? Cine poate să își închipuie o asemenea enormitate?! Au și ei orgoliile lor, ba chiar domnul Predoiu spunea că au un trecut tot așa de glorios ca și PNL”, a declarat fostul preşedinte al liberalilor.

Toate temele de dezbatere ce au reieşit în urma discuţiilor dintre liberali şi democrat-liberali demonstrează că în cele din urmă cele două partide au creat un subiect artificial prin care acestea să se menţină în atenţia publicului şi să facă uitat eşecul electoral de la alegerile europarlamentare. Pe lângă ocuparea agendei publice cu subiecte artificiale, opoziţia a reuşit să elimine temele cu adevărat importante pentru români. Disputa dintre cele două partide asupra numelui precum şi a moştenirii identitare au probat cu vârf şi îndesat electoratului propriu cât şi românilor în general neseriozitatea de care dau dovadă, demonstrând o dată în plus că nu au un proiect pentru România.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Opţiunea PNL este fuziunea cu PDL

Candidaţi preşedinţie 2014. În condiţiile în care dreapta politică oricum era divizată, iar ultimile rezultate ale alegerilor au arătat măsura încrederii românilor în acestea, ratarea fuziunii dintre PDL şi PNL prevesteşte un eşec răsunător la alegerile prezidenţiale din toamnă. Nu numai că partidele de dreapta nu au reuşit să se pună de acord asupra unui candidat unic, dar pe măsură ce alegerile se apropie aceste formaţiuni ies la înaintare cu candidaţi proprii. Este cazul PMP care îl propune pe veritabilul om de dreapta Cristian Diaconescu, al Forţei Civice cu Mihai Răzvan Ungureanu, al PDL-ului care nu l-a retras oficial pe Cătălin Predoiu şi al PNL-ului care este în continuare împărţit între Klaus Iohannis şi Crin Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ